Suriyeli Mülteciyi Başını Keserek Öldürdüler

Suriyeli Mülteciyi Başını Keserek Öldürdüler

Eşcinsel Suriyeli Mülteci İstanbul'da başı kesilerek öldürülmüş olarak bulundu

Geçtiğimiz hafta başı kesilmiş ve bıçaklanmış olarak bulunan cesedin eşcinsel bir Suriyeli mülteci olduğu ortaya çıktı. Bir yıl önce Türkiye'ye gelen Suriyeli Muhammed Wisam Sankari'nin daha önce de tehdit edilerek kaçırıldığı ve tecavüze uğradığı ortaya çıktı. 

Wisam Sankari'nin arkadaşları daha önce kaçırılıp tecavüze uğrayan mültecinin uğradığı dehşet için polise başvurduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyleyerek son zamanlarda içine kapanık olduğunu söyledi. 

Cesedi tanınamaz halde

Arkadaşları Sankari'nin bulunduğunda cesedinin tanınamaz halde olduğunu söylerken, polisten gelen bir telefon üzerine cesedin olduğu alana gittiklerini söyledi. 
 
'Rapor edilen saldırı vakalarının sayısı düşük'
 
KAOS GL'nin haberine göre Sankari'nin bir diğer arkadaşı Diya da daha önce iki kez kaçırıldığını söyledi ve "Çok korkuyorum. Sokakta herkes bana bakıyor gibi hissediyorum" dedi.
BBC Türkçe'ye konuşan Mülteci Hakları Merkezi'nden Veysel Eşsiz, Sankari cinayetinin işleniş biçimi olarak "nefret cinayeti olarak yapıldığını gösteren bir cinayet" dedi ve son dönemde Suriyeli mülteciler arasında sokakta saldırıya uğradığını söyleyenlerin sayısının arttığını kaydetti:
 
"Başta sözlü saldırı olmak üzere çeşitli düzeylerde saldırıya uğruyorlar. Faillerin ağırlıklı olarak yerel olduğunu düşünüyoruz. Bazı durumlarda mülteci camiası içindeki kişiler de LGBT bireylere yönelik şiddet uygulayabiliyor. LGBT bireylere yönelik şiddet sınıf ya da etnisite tanımıyor."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.