TORBALI BELEDİYE MECLİSİ’NDE GÖZTEPE TARTIŞMASI

TORBALI BELEDİYE MECLİSİ’NDE GÖZTEPE TARTIŞMASI

CHP GÖZTEPE SPOR KULÜBÜ’NE TAHSİS EDİLECEK ARAZİYE “HAYIR “DEDİ.

 

Torbalı Belediyesi’nce Göztepe Spor Kulübüne tahsis edilecek olan spor kompleksi alanı  Belediye Meclisi’nden  Ak Parti’nin  ‘evet ‘ CHP’li üyelerinin de  ‘hayır’ oyuyla  geçti. Böylesi bir olayın oybirliği ile geçmesini arzuladıklarını belirten Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “İzmir’i süper ligde temsil edecek bir takım için  CHP’li üyelerin daha duyarlı olmalarını, sürece muhalif değil, katkı koymalarını  beklerdim” dedim.

Pancar’da bulunan 103,271 metrekarelik alanın Göztepe Spor Kulübü’ne intifa (kullanım)hakkı olarak verilmesi   konusu  Torbalı Belediye Meclisi’nin gündemindeydi. İmar Ve Hukuk Komisyonu Raporu olarak meclise gelen maddeye Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi, Hareket Partisi Meclis Üyesi Mehmet Vurur “Hayır” oyu verirken karar, Ak Parti Gurubu ve Bağımsız Meclis Üyelerinin oyu ile meclisten geçti. İmar Ve Şehircilik Bakanlığı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından onaylanırsa tekrar Torbalı Belediye Meclisi gündemine gelecek. Burada da onaylandığı takdirde söz konusu alan alt yapı tesisi olarak kullanılmak üzere Göztepe’ye verilmiş olacak.

CHP GURUBUNUN HAYIR GEREKÇESİ “KONU TEKRAR GÖRÜŞÜLSÜN”

Torbalı Belediye Meclisi’ndeki CHP Gurubu adına söz alan Meclis Üyesi İbrahim Özel, Pancar’daki arazinin Göztepe’ye verilmesinde bazı sakıncalar olduğunu belirterek, “Bazı parseller imar planında imar yolu ve yeşil alan olarak görülüyor. Kamuya ait olduğunu düşündüğümüz bu yerlerin verilmesini uygun bulmuyoruz.” dedi.

BAŞKAN GÖRMEZ, “SÜRECİ ŞEFFAF GÖTÜRÜYORUZ”

“Başkan Görmez, İmar Ve Hukuk Komisyonu’nun bu konu üzerinde büyük bir titizlikle çalıştığını vurgulayarak, “Süreci son derece şeffaf götürüyoruz. Biz söz konusu arazi ile ilgili olarak sadece kullanım hakkı verilmesinin uygun olduğu kanaatindeyiz. Bu işin daha Büyükşehir ayağı, Bakanlık ayağı var. Tasarı son haliyle yine meclisimize gelecek. O zaman kararı tekrar gözden geçireceğiz Burada imara dair pürüz çıkacak bile olsa bu muhataplarımız olan Göztepe Spor Kulübü’nü bağlar. Üstelik CHP gurubunun ret gerekçesini oluşturan ve imar planında yeşil alan ve imar yolu olarak görülen kısımlar Göztepe’nin projesinde de o şekilde bırakılmış. Dolayısıyla burada hukuki açıdan herhangi bir sakınca da yok” dedi.

BÜTÜN İZMİR GÖZTEPE’YE SAHİP ÇIKMALI

CHP’nin  ret kararıyla  ilgili kararını üzücü bulduklarını belirten Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez “  Türkiye’nin  en büyük kenti yıllardır süper lig hasreti çekiyor.  Şimdi Göztepe bize bu sevinci yaşattı. Herkes elini artık taşın altına koysun. Bu  kulübü altyapı olarak güçlendirelim. Bugün Karşıyaka’mız da süper lige çıksa aynı özveride bulunacağız. Altay için de aynı duygular ve heyecan içindeyim. Arazi bir yere gitmiyor. Başarılı bir kulübe  destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.