Türk Futbolu için dev bir adım

Türk Futbolu için dev bir adım

Foça Tematik Spor Lisesi, 2017-2018 öğretim yılında okuyacak ilk öğrencilerini seçmek için 07/07/2017 tarihinde çeşitli test etaplarından oluşan bir yetenek sınavı yaptı.

Foça Tematik Spor Lisesi, 2017-2018 öğretim yılında okuyacak ilk öğrencilerini seçmek için 07/07/2017 tarihinde çeşitli test etaplarından oluşan bir yetenek sınavı yaptı. 11 öğrenci bu sınavda başarılı olup kayıt olma hakkı kazanırken, geçemeyen öğrencilere yeniden seçmelere katılma hakkı verildi. Yeni kayıt olan öğrencilerle birlikte 27/07/2017 tarihinde Yenifoça Stadında yapılan ikinci seçmelerde sınav alanında 76 öğrenci test etaplarına katıldı.Seçmeler öncesi Foça Kaymakamı Ali Çetin,Ak Parti İlçe Başkanı Kadir Özgirgin ,İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Akar sahayı ziyaret etti, öğrenciler ve velilerle sohbet etti.

Dayanıklılık, kuvvet, ritm-koordinasyon, koşu, hedefe şut, orta ve top sürme testleri Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile Foça İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri nezaretinde gerçekleştirildi.

Toplam 60 öğrencinin alınacağı Yenifoça'daki Futbol Lisesi, isteyen öğrencilerin yatılı olarak kalabileceği bir pansiyon binasına sahip.

Böylece uzak illerden gelen öğrencilerin konaklaması sağlanmış olacak. Futbol temalı lisede yarım gün normal lise müfredatındaki derslerden görüldükten sonra günün diğer yarısında Futbol Antrenörleriyle idmanlar yaparak, derslerinde başarılı ve doğru bilgilerle Futbol eğitimini alan nesiller yetiştirilmesi hedefleniyor.

Futbol Antrenörü Adil Uylukçu yaptığı açıklamada "Yıllardır Foça ilçemizdeki çocuklara Futbol sevgisi aşılamaya çalışıyorum. Nihayet bu dileğim Yenifoça Futbol Lisesiyle gerçek oluyor. İyi eğitim almaları için çok faydalı bir adım atıldı, bu hepimiz için bulunmaz fırsattır. Umuyorum bu okuldan Dünya çapında başarılı Futbol insanları çıkacaktır." dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.