Türkiye Anneler Platformu Eğitimleri İzmir Karşıyaka’da Annelerle Buluştu

Türkiye Anneler Platformu Eğitimleri İzmir Karşıyaka’da Annelerle Buluştu

Türkiye Anneler Platformu tarafından ülke genelinde düzenlenen kadın ve annelere yönelik eğitimlerin İzmir ayağı, Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile Çarşı Kültür’de başladı.

Gönüllü uzmanlar, girişimci kadınlardan oluşan Türkiye Anneler Platformu, “Bilinçli Anne, Mutlu Çocuk Okulu” projesiyle İzmir’de eğitimlere başladı. Karşıyaka Belediyesi işbirliği ile düzenlenen programın ilk eğitimi 21 Mart’ta Türkiye Anneler Platformu uzmanlarıyla gerçekleştirildi. Çarşı Kültür’de başlayan eğitimde Psikolog ve “Eyvah Annem Bir Psikolog”, “Mutlu Çocuk Ajandası” kitapları yazarı Sinem Demirel Balcı, Türkiye PDR Derneği Başkanı Ferhat Yılmaz ve Psikolojik Danışman, Aile Danışmanı Tolga Nasuh Aran annelerle bir araya geldi.

Moms of Turkey, Türkiye Anneler Platformu kurucu direktörü Pınar Yeşiltay Sevim, proje açılış konuşmasında Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar’a teşekkür ederek, mutlu çocuklar yetişmesi için Karşıyaka Belediyesi’nin tüm ailelerin destekçisi olduğunu söyledi.

“Her anne, çocuğu için en iyidir”

Çarşı Kültür’de 5 hafta sürecek olan eğitimlerin ilki, Türkiye Anneler Platformu uzmanlarından psikolog yazar Sinem Demirel Balcı ile başladı. Balcı, “Her anne, çocuğu için en iyidir.” diyerek, annelerin yetersizlik ve suçluluk duygusuyla hareket etmelerinin çocuğa zarar verdiğine dikkat çekti. Balcı,  yetersizlik hissiyle çocuğunun mutlu olması için her istediğini yapan, çocuk merkezli ailelerin arttığını vurgulayarak, “Çocuklarda herkes benim için uğraşmalı algısı yerleşiyor. Bu algı, okula başlayınca, ya da istediğini başkalarında bulamayınca sıkıntı yaratıyor. Çocuğunuza başkalarının da ihtiyaçları olduğunu öğretin” dedi. Ailelerin çocuklarını iyi gözlemleyerek, yapısını olduğu gibi kabul etmeleri gerektiğini anlatan Balcı, aşırı müdahaleci olan ailelerin çocukların hayatla baş edebilme becerisini engellediğini söyledi. Çocuklarda zeka gelişimi mümkün

“Çocuklarda Zeka Gelişimi” konusuna değinen Türkiye Psikolojik Danışmanlar Derneği İzmir Şube Başkanı Ferhat Yılmaz ise, beynin nasıl çalıştığını annelerle paylaştı. Yılmaz, zekanın, bir konu hakkında beynin gerekli çalışmayı sık sık tekrar etmesi ile bağlantılı olduğunu vurguladı. Nobel Ödülü almış bilim adamları ve dâhilerden örnek veren Yılmaz, bu kişilerin ilgilendikleri alan ile ilgili uzun süre çalıştıklarını söyledi. Zeka gelişiminin yenilen gıdalardan çok, farklı uyaranlarla arttığını anlatan PDR İzmir Başkanı, “Çocuklarınıza umut verin ve gülümseyin” diyerek eğitimine son verdi.

Dijital bağımlılık tehdidi

Günümüz yeni nesil çocuklarının internet bağımlılığı tehdidiyle karşı karşıya kaldığına dikkat çeken Psikolog ve Aile Danışmanı Tolga Nasuh Aran ise, Yeşilay’ın bağımlılık tedavi merkezlerine klinik olarak internet bağımlılığının eklendiğini vurguladı. Aran, çocukları dijital bağımlılıktan kurtarmak için sınırlandırmanın önemine dikkat çekerek, belirli günlerde, belirli saatlerde bilgisayar ile oynanabileceğine dair aile içi bir sözleşme imzalanması gerektiğini söyledi. Bu sözleşmede; süre, gün ve kurallara uyulmaması halinde uygulanacak yaptırımların, ya da uyulması durumunda verilecek ödüllerin detaylı yazılmasını istedi. “Dijital bağımlılık, öncelikle aile içi bir belirtidir” diyen Aran, ailelerin konuyla ilgili kendilerini de sorgulamaları gerektiğini vurguladı.

Türkiye Anneler Platformu, Moms Of Turkey, eğitimin sonunda tüm katılımcı annelere teşekkür ederek, eğitime katılan annelere sürpriz hediyeler de verdi. Eğitimlerin 4 hafta daha süreceğini söyleyen Türkiye Anneler Platformu, Karşıyakalı tüm anneleri Çarşı Kültür’de başlayan“Bilinçli Anne ve Mutlu Çocuk Okulu” ücretsiz eğitimlerine beklediklerini ifade etti.  

Kutu Kutu

KARŞIYAKA BELEDİYESİ Çarşı Kültür Eğitim TAKVİMİ

28 MART 2017

İletişim Uzmanı Reyhan Şenay: Çocukla İletişim ve Çocuğa “hayır” diyebilme

Psikolog Gül ÇELİK: Çocuğun Gelişim Alanlarını desteklemek

Çocuk Gelişim Uzmanı Canan Çam: Aile Tutumları ve Doğru Bildiğimiz Yanlışlar

Blogger İpek Alper Karabıyık: Çocuklarda Sosyal Yaşam

5 NİSAN 2017 

Psikolog Selin MERT: Güvenli Bağlanmanın dayanılmaz keyfi – Anne Çocuk bağının önemi

Psikolojik danışman Ferhat Yılmaz :”Bedenim Bana Ait!” Çocuk Mahremiyeti

Yaşam Koçu Şebnem Arslankeçecioğlu: Ailedeki direnç noktalarını keşfetmek

Hipnobirthing Eğitmeni Ebe Pınar Mallı: Doğumun Kadın Psikolojisindeki Yeri

27 NİSAN 2017

Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Yılmaz Bay: Çocuklarda Sağlıklı Beslenme

Eğitmen ve Yaşam koçu Yasemin Talaz Bayraktaoğlu: Pozitif  Ebevyn Olmak

Eğitmen Zeliş Kurt: Çocuklar ve Doğa

Psikolojik Danışman Dr. Ayşe Devrim Burçak: Güvenli Bağlanmanın Dayanılmaz Keyfi

 

28 MAYIS 2017

Pedagog Pınar Kaya Döşlü: Çocuk ve Ergenlerde Öğrenme Güçlüğü

Yazar, eğitmen Selen Baranoğlu : Basit ve Sade Yaşamda Sağlıklı Bireyler Yetiştirme.

Hem fit hem anne Gözde Biber: Sağlıklı Yaşam, Zinde Annelik

Çocuk ve Ergen Psikiyatristi Dr. Ali Bacanlı: Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.