Unutmayacağız

Unutmayacağız

Bayraklı Adliyesi'ne düzenlenen terör saldırısında kahramanca çarpışarak şehit düşen polis memuru Fethi Sekin’in adı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerine kurduğu parkta ölümsüzleşti.

 

Ayrıca Bayraklı Adliyesi'nin bulunduğu caddeye “Şehit Fethi Sekin”, Adliye girişinin yer aldığı sokağa da “Şehit Musa Can” isimleri verildi. Törene CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu da katıldı.

 Törende duygu dolu bir konuşma yapan şehidin babası Mehmet Zeki Sekin, “Onun bedeni şu an aramızda değil ama İzmir'e bahar geldiğinde,  İzmir'in dağlarında çiçek açtığında onun kokusunu duyacağım.  Sizler de duyacaksınız.  Ama o hainler bu kokuyu duyamayacaklar” dedi.İzmir ve İzmirliler, 5 Ocak 2017 günü İzmir Adliyesi önüne bomba yüklü araçla gelen teröristleri önlemek için canını ortaya koyan ve çatışmaya girerek olası bir katliamı önleyen Kahraman Polis Fethi Sekin’i unutmadı. Şehit polisin adı, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bayraklı’da 40 dönüm alan üzerinde kurduğu parkta ölümsüzleşti.  Şehit Polis Fethi Sekin Parkı,  Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı törenle hizmete girdi. Park açılışı öncesi İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda, Bayraklı Adliyesi’nin bulunduğu İslam Kerimov Caddesi’ne “Şehit Polis Fethi Sekin”, Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi’nin hemen güneyinde yer alan, Adliye girişinin bulunduğu 1586/1 Sokak ’a da yine aynı saldırıda şehit olan “Şehit Musa Can” ismi verildi. Şehit Polis Fethi Sekin Caddesi’nin devamı olan 288/2 Sokak ise İslam Kerimov Caddesi olarak adlandırıldı.

Kahraman Şehit Fethi Sekin Parkı'nın açılışına Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Doğru,  İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Atilla Sertel, Tacettin Bayır ve Hamza Dağ, İzmir Baro Başkanı Aydın Özcan, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, şehitlerin ailesi ve yakınları, meslek odaları ve derneklerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Şehit Fethi Sekin'in teröristlerle çarpışma anının gösterildiği film, İzmirliler tarafından dakikalarca alkışlandı.

 

Teröre karşı dik duracağız!

Parkın açılış töreninde konuşan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'e yapılan terör saldırısında şehit düşen Fethi Sekin'in İzmir'i ve bütün Türkiye'yi onurlandırdığını belirterek, “Biz onların onurunu ve gururunu yaşatacağız. Bu parkla onun adını ölümsüzleştirmek bizim temel görevimizdir.  Hep birlikte teröre karşı onurlu durmasını bileceğiz. Terör nereden,  kimden gelirse gelsin dik duracağız ve asil bir duruş  sergileyeceğiz. İzmir'de adliye önündeki caddeye ve parka şehidimizin ismi verildi.  İzmir'e yakışan bu duruşu hep beraber hayata geçirdik.  Şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi. 

 

Sınırlarımız şehitlerimizin kanıyla çizildi

Türkiye Cumhuriyeti sınırlarının pergelle, cetvelle değil, şehitlerin kanıyla çizildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Teröristler 'yılgınlık yaratır,  bıktırırız ve istediklerimizi kabul ettiririz' diye düşünürler.  Ama o hainler şunu bilmiyorlar: Türkiye Cumhuriyeti sıradan bir devlet değildir.  Türkiye Cumhuriyeti'ni  kuran insanlar;  sıradan insanlar değildir. Bu insanlar   ölümü göze aldılar.  Şiddet ve terör nereden gelirse gelsin;  kimden gelirse gelsin hepsinin önünde göğsümüzü siper etmeye hazırız.  Bu ülke için,  bayrağımız için,  vatanımız için,  çocuklarımız için bu mücadeleyi yapacağız” diye konuştu.

 Sekin, Türkiye’nin “gakkoşudur”

Gösterilen videoda Fethi Sekin'in terör örgütünün ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan terör örgütü mensuplarıyla nasıl mücadele ettiğini gördüklerini söyleyen CHP Genel Başkanı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"O silah seslerinin bir benzerini Artvin'de yaşadım.  Orada da bir askerimiz şehit oldu.  İzmir'in bir özelliği var. Yolda gelirken Başkanımız Aziz Kocaoğlu ile  de bunu konuştuk.  Anadolu'un her ilinden bu insanlar İzmir'e gelir ama kimse kendisini burada yalnız hissetmez.  Fethi Sekin Elazığlı'dır. Ben de Elazığ Ticaret Lisesi'nin ilk mezunuyum. Gençlik yıllarım Elazığ'da geçti.  'Gakkoş' sözcüğünün ne anlama geldiğini ilk orada duydum. Elazığlılar sevdikleri insanlara öyle hitap ederler.  Fethi Sekin bütün Türkiye'nin 'gakkoşu'dur.  Bütün Türkiye'nin gönlünü titretti.  O mücadeleyi yapmasaydı daha çok can ölecek, çok daha acı olaylar bizim önümüze gelip duracaktı.  O gözünü kırpmadan ölüme koştu. Musa Can da teröristlerin sı ktığı kurşunla hayatını kaybetti.  Her iki şehidimize ve bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum.”

 Polis ve askerlerin hakkı ödenmeli

Bizler rahat rahat uyurken görev başında bulunan polislerin ve askerlerin de unutulmaması ve  ve haklarının ödenmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Bunu  İzmir' de söylemenin daha farklı bir anlamı var.  Polise, askere sıkılan her kurşun millete sıkılan kurşundur. Polislerimizin, askerlerimizin zor koşularda görev yaptığını biliyorum. Onların haklarını tam ödüyor muyuz? İtiraf edeyim, ödemiyoruz.  Onlara şükran borçluyuz” dedi. İzmir Şehit Fethi Sekin Parkı ile kahraman şehidin isminin sonsuza kadar yaşayacağını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sizlerden tek isteğim, şehitlerimizi unutmayalım.  Şehitlerimize ve gazilere emin olun yeteri kadar değer vermiyoruz.  İngiltere'de bir mağazaya şehit yakını girdiğinde 'mağazamızı şehit yakını onurlandırdı' diye anonslar yapılıyor. Şehitlerimizin yakınlarını, gazilerimizi kucaklayalım.  Onlara minnet borçluyuz.”   

Sıradan bir tören değil!

Törene ev sahipliği yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, gerçekleştirdikleri etkinliğin sıradan bir açılış, sıradan bir tören olmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Bu farklı bir şey. Ben 13 yıllık belediye başkanlığımda ilk defa  böyle bir şey yaşıyorum. Bu bir anma, bu bir saygı. Bu, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, vatanı vatan yapan,  bu milleti ilelebet bağımsız yaşatan; teröre, kalkışmaya karşı mücadele eden, bu ülkede demokrasinin, cumhuriyetin, barışın yaşamasını sağlayan  tüm şehitlerimizi, Fethi Sekin’i, Musa Can’ı anma, onların aziz hatırasını yaşatma ve aziz hatıraları önünde saygı duyma törenidir.  Bu töreni anlamlı kılan, diğerlerinden farklı kılan da budur” dedi.

Şehit Fethi Sekin’in Bayraklı Adliyesi’ne heykelini de dikeceklerini kaydeden Başkan  Aziz Kocaoğlu,  sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu parkta ve adliyenin önündeki caddede, şehitlerimizin ismi ilelebet yaşayacak. İzmir barışın kenti. İzmir özgürlüğün kenti. İzmir kardeşliğin kenti. İzmirliler ülkede birlik ve beraberlik, dirlik ve düzen için, terörün bitmesi için, bölgemize barışın gelmesi için her zaman  elinden gelen desteği vermiştir. Bugün de vermiş, yarın da verecektir. Ben 56 yaşında İzmir gibi aydınlık bir kentte hayatımın en onurlu görevi olan belediye başkanlığına seçildim. 13 yıldır onurla, gururla bu görevi sürdürüyorum.  Aileme bırakacağım en büyük miras, bu kentte belediye başkanlığı yapmaktır. Alnımızın akıyla bu görevi yerine getirmektir. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum. Onun aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz.  Onun kahramanlığının İzmir'e neler kazandırdığını, kolluk kuvvetl erine nasıl bir yürek, nasıl bir güç verdiğinin bilincindeyiz. Kahraman şehidimiz, nesilden nesile gönüllerimizde yaşayacaktır.” 

İzmir’in dağlarında çiçekler açtığında..

Alkışlarla kürsüye gelen kahraman şehidin babası Mehmet Zeki Sekin ise İzmir'in ve tüm Türkiye'nin şehidine sahip çıktığını, bu nedenle büyük gurur duyduklarını belirterek, “Oğlum öldüğünde ameliyattan yeni çıkmıştım. Cenazesine katılamadım. Allah herkesten razı olsun. 6 Ocak günü oğlum İzmir'den uğurlanırken ben de İzmirliler gibi ıslanmak isterdim. Benim yerime onun tabutunu tutan vefakar İzmir halkına teşekkür ediyorum. Onun bedeni şu an aramızda değil ama İzmir'e bahar geldiğinde, İzmir'in dağlarında çiçek açtığında onun kokusunu duyacağım.  Sizler de duyacaksınız.  Ama o hainler bu kokuyu duyamayacaklar” dedi.  Parka ve caddeye ismini vererek oğlunun adını yaşatan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ve tüm İzmirliler’e teşekkür eden Sekin, konuşmasını şöyle tam amladı:

“Şehitler ölmez;  vatan bölünmez.  Bir Fethi Sekin ölür,  bir Fethi Sekin doğar. Birlik ve beraberliğimiz koruduğumuz müddetçe kimse vatanımızı parçalayamaz;  bölemez. Türkiye'nin bir çok yerinde park, cadde, kütüphaneye oğlumun adını verildiğini haber alıyorum. Yeni doğan yavrularına Fethi Sekin adını veren ailelere teşekkür ediyorum. Bunları duydukça acımız hafifliyor,  gururumuz artıyor.” 

Başkan Kocaoğlu’na teşekkür

Törende konuşan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ise şunları söyledi:
“Toprakları ancak o toprakların kahraman evlatlarının kanları vatan yapabilir. 5 Ocak 2017 günü kahraman polis memuru Fethi Sekin hainlere ve piyonların sahiplerine çok büyük bir ders verdi. Kahramanca tabancasıyla koştu. Şehit polisimiz bütün Türkiye'nin kalbinde çok büyük bir yer etti. Bugün eğer biz bu kentte ve Türkiye'nin bir çok yerinde huzur içinde yaşıyorsak, bu Fethi Sekin ve onun arkadaşları sayesindedir. Ona sahip çıkan tüm İzmirliler'e teşekkür ediyorum. İsminin İzmir Adliye Sarayı’na verilmesi konusunda da çalışmalar devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi büyük bir duyarlılık gösterdi. Şehidimizin şehit düştüğü caddeye ismini verdi. Adliye önüne heykelini dikmek için yarışma düzenlendi. Yine Bayraklı'da bu güzel parka ismini verdi. Bu nedenle İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür ediyorum.”

 Bu park İzmir’e çok yakıştı

Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşık 10 milyon liraya mal ettiği, 4 etap halinde projelendiren Şehit Polis Fethi Sekin Parkı’nın parkın içerisinde ‘Park İzmir’, ‘Park İzmir Kaykay’, ‘Park İzmir Çocuk’ ve ‘Park İzmir Çamlık’ bölümleri bulunuyor. İzmir’in yeni parkı, yapılan ışık düzenlemeleri ile geceleri de ayrı bir görünüme bürünüyor.

Şehit Fethi Sekin Parkı’nda mevsim değişikliklerine göre farklı renk ve koku özelliklerine sahip olan gravilya, çınar, mabet ağacı, sığla ve meşe gibi büyüdükçe anıt ağaç formuna ulaşabilecek ağaçlar ile sedir, çam, pembe çiçekli akasya, ıhlamur, palmiye türlerinde olmak üzere toplam 800 adet yer alıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentin birçok noktasında hizmete sunduğu ücretsiz wi-fi erişimi ile usb şarj noktaları hizmeti, Şehit Fethi Sekin Parkı’nda da var. Güvenliğin kamera sistemiyle sağlandığı parkta, kendi kendini temizleyen akıllı WC de bulunuyor.

 Heykeli de dikilecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gösterdiği kahramanlıkla olası bir katliamı önleyen Fethi Sekin'in anısına, şehit düştüğü Adliye önünde bir de heykelini dikecek. Büyükşehir Belediyesi, bu amaçla ulusal düzeyde bir heykel yarışması düzenliyor.

2-081.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.