YAZAR VE ŞAİR ERGÜL YILMAZ İLE...

YAZAR VE ŞAİR ERGÜL YILMAZ İLE...

Söyleşi: Gonca Elibol

Ergül Yımaz Kimdir : 1976 yılında Sivas’ın Zara ilçesinde doğup Ankara da yaşayan, Edebiyata gönül vermiş bir Edebiyat işçisiyim

Hayata Bakışınız nedir : Hayat uzun soluklu bir yolculuktur. İlim ekseninde, aydınlanma yolunda cehalete savaş açan bir bireyim. Edebiyet savunma maçlı silahımdır.

İki kitabınızı kısaca tanıtırmısınz : yedi renk, deneme kitabım: 
Renkler hayatın içinde barınır. Edebiyat da hayattan beslenir. Edebiyatın, dolayısıyla hayatın her rengini barındıran, her sayfasında farklı bir ton bulabileceğiniz bir serüvene hazır mısınız?

16118426_1433479066684555_168906651_n.jpg

Şiir, şarkı sözü, öykü, piyes, skeç, deneme ve özlü sözler bölümlerinden oluşan bir gökkuşağında edebiyat yolculuğuna çıkıyoruz.
Peki sizin renginiz hangisi?

 Kitap Yedi Bölümden Oluşmaktadır

1. Renk: Şiirler
2. Renk: Şarkı Sözleri
3. Renk: Öyküler
4. Renk: Piyesler
5. Renk: Skeçler
6. Renk: Denemeler
7. Renk: Özlü Sözler


Kanatlanıp uçmak ise yüz adet şiirden oluşuyor, 100 şiirden oluşan lirikal bir serüvene hazır mısınız ?

Bu kitabın içinde çeşitli renkleri, farklı hisleri ve imgesel dokuyu barındıran bir duygu hazinesi bulacak ve şiire mutlaka doyacaksınız.

''Kanatlanıp Uçmak'' adlı şiir kitabım sizi zamana olan esaretinizden kurtaracaktır, 
özgürce kanatlandırıp uçuracak ve düşlerinize ulaştıracaktır.

16144243_1433479070017888_59849138_n.jpg

Bu serüvende ''Kanatlanıp Uçmak'' dileğiyle, şiirle kalın.

Bunların dışında yedi farklı antoloji kitap çalışmamız oldu
Aşk-ı kalem – Zamansız - Maviye yolculuk – Bir avuç umut - Edebiyat sofrası -  Şehr-i şiir ve  Can kırıkları Şiir, öykü ve denemelerden oluşan antoloji kitaplarımız.

Şiir sizce nedir : Tam da hayatın kendisi, bazen geçmiş bazen de geleceğimiz

Örnek aldığınız Yazar ve Şairler kimlerdir: Hiç birini ayıramam ki, hepsi ayrı bir değerdir
İlim yolunda önemli birer meşaledir onlar, aydınlıklarımızdır.

Kitaplar sizce hakettiği değeri görüyor mu : kesinlikle görmüyor, öyle zahmetli ki, her aşaması zorluklarla dolu, maddi mi dersiniz manevi dersiniz tüm yük yazarın omuzlarında.
Keşke kitaplardan vergi alınmasa, Kitap fuarları girişleri ücretsiz olsa herkes daha çok kitap okusa, ironik bir ülkeyiz maalesef.

16128440_1433479063351222_834976123_n.jpg

Neden ironik bir ülkeyiz :  Çok basit Allahın ilk emri ve yer yüzüne ilk göderilen hadis, oku dur, allahın adı ile oku; öyle değil mi, madem yüze doksan dokuzunun müslüman olduğu bir ülkede kitapsızlık Kitap satın almada ki isteksizlik, Kitap okumamazlık ironi değil de sizce nedir.

Sosyal soromluluk projeleriniz oldu mu : tabi ki bir çok etkinlik düzenledik, Kültür, Sanat ve Edebiyat içerikli, insanlara aydınlık olduk, farkındalık yarattık
Bir çok imza günü etkinliği gerçekleştirdik, aslında onlarca sosyal sorumluluk pojelerim var sponsor desteği olmadan geniş kitlelere sesimiz avaz avas çıkmıyor 

Hangi Kitap fuarlarına katıldınız : İstanbul Tüyap, Ankara Congresium, İzmir, Ankara Altınpark gibi yerlerde sanırım ondan fazla Kitap fuarına imza gününe katıldım
Birç çok Kültür merkezninde de İmza günleri düzenledik

Başka Kitap projeleriniz var mı : Evet bir çok kitap çalışmam daha var fırsat buldukça kitap çıkartma serüvenim devam edecektir

Hep şiir mi olacak:  Tabii ki hayır, aslında her kitap çalışmam bir birinden farklı olacak
Beni okumayı ve izlemeye devam edin

Yeterince destek görüyormusunuz Yazılı ve Görsel basından:  Sizin gibi kıymetli dosların desteğine her zaman teşekkür ederiz. Lakin Yazılı ve Görsel Basın zaman ayırmadıkları gibi destekten kaçınıyorlar
İnanır mısınız ?  Herkesin çevresinde az çok Gazete, Dergi, Radyo ve  Tv sektöründe çalışan arkadaşları vardır, ama görmezden duymazdan bilmezden gelirler.

Edebiyat yolculuğuna çıkmak isteyen gençlere tavsiyeleriniz nelerdir: Asla pes etmesinler, yılmasınlar, Benim bir sözüm de söylediğim gibi; Şairin Kalemi kırılınca ölümünü beklermiş.
Sakın kaleminizi kırdırmayın. Sonunda  mutlaka başaracaksınız.

Bana köşenizden yer verdiğiniz için Çok teşekkür ederim, iyi ki varsınız
Sevgi ve saygılarımla...

16118371_1433479073351221_2089087477_n.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.