Zuckerberg'in Meta hisseleri değer kaybediyor!

Zuckerberg'in Meta hisseleri değer kaybediyor!

Mark Zuckerberg, Meta hisselerinin %24 değer kaybetmesiyle karşı karşıya. Facebook’da kullanıcı sayısının artmadığı bir yıl gerçekleşirken, bu kayıp yaklaşık olarak 230 milyar dolarlık bir kayba sebep oldu.

Facebook, devasa büyümesinin sonuna geldi. Sosyal ağ uygulaması bir önceki çeyreğe göre dördüncü çeyrekte yaklaşık yarım milyon kullanıcı kaybetti. Bu, şirket için 18 yıllık tarihindeki ilk düşüş oldu. Meta’nın üç aylık kullanıcı büyüme hızı da en az üç yıldır en yavaşı oldu. Meta’nın yöneticileri, henüz önemli bir gelir elde etmedi. Bu yüzden, WhatsApp’taki gelirlerini arttırmak için bir yol tercih etti ancak, bu da iyi bir sonuç vermedi.

Apple, geçtiğimiz ay “Uygulama İzleme Şeffaflığı” güncellemesini getirdi. Facebook gibi uygulamaların çevrimiçi etkinliklerini izlemesine izin verip vermeyeceği konusunda seçim yapmasına olanak sağladı. Birçok kullanıcının bunu devre dışı bırakmasıyla, Facebook daha az veri sahibi oldu. Daha az veri, daha az reklam ile doğru bir şekilde ilerlediği için de şirket daha çok zarar etmeye başladı.

wo-ist-mark-zuckerberg-und-wie.jpg

Facebook, reklam verenlere artık kullanıcı davranışlarıyla ilgili daha az görünürlük sağlıyor. Bu yüzden de şirketler artık Facebook yerine Google’ı tercih etmeye başladı. Meta’nın aksine, Google kullanıcı verileri için Apple’a büyük ölçüde bağımlı değil.

Çin destekli TikTok, kısa süre içerisinde 1 milyardan daha fazla kullanıcıya ulaştı. Meta, TikTok’ı Instagram Reels özelliğiyle klonladı. Zuckerberg yaptığı açıklamada, Reels’in şu anda uygulama genelinde 1 numaralı etkileşim aracı olduğunu iddia etti. Kullanıcıların etkisini çok fazla çekse de hikayeler ve ana akış kadar para kazandırmadığı da aşikar. Mark Zuckerberg'in nasıl bir çözüm getireceği ise herkes için merak konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.