11 Hafıza Muhteşem Merasim

11 Hafıza Muhteşem Merasim

Aliağa’da Bir İlk!

Aliağa Müftülüğü’ne bağlı Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu’nda hafızlık eğitimlerini tamamlayarak Kur’an-ı Kerim’i baştan sona ezberleyen 11 öğrenci için merasim düzenlendi. Aliağa Yeni Şakran Merkez Camii’nde düzenlenen programda şehitlerimiz ve gazilerimiz için dualar edildi.
İzmir’in ünlü hafızları ve Kestanepazarı Kur’an Kursu hocaları Kur’an tilavet ederek kulakların pasını sildi. Hafızlığını tamamlayan 11 öğrencinin de kısa sureleri tilavet ettiği programda, katılımcılar duygu dolu anlar yaşadı.

Kestanepazarı’nın Hiçbir Grupla Alakası Yoktur
2014 yılında hizmete giren Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu’nun ilk hafızlarını verdiğini ifade eden Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, “Sevinçliyiz, gururluyuz. Bugün bizim bayramımızdır. Kestanepazarı 1945’ten bu yana hafız yetiştiriyor. Kestanepazarı’nın hiçbir gurupla alakası yoktur” diye konuştu. Yeni Şakran Merkez Camii’nin Kestanepazarı tarihinde ayrı bir yere sahip olduğunu belirten Yaman, 1950’li yıllarda, yaz aylarında Kestanepazarı öğrencilerinin Hacı Raif Cilasun önderliğinde bu camide dinlenmek ve öğrencilerin motivesi için kamp yapıldığını belirtti.

Kuzey Ege’de bir ilk olan Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu’nun ilk mezunlarını verdiğini dile getiren Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu ise hafızlığını tamamlayan öğrencilerin sadece kendilerine değil çevresine de faydası olduğunu belirtti.

“Kur’an Kursları Bu Memleketin Tapularıdır”

Hafızlığın herkese nasip olmayan bir nimet olduğunu belirten İzmir İl Müftü Vekili Veli Südütemiz, “Allah hafızlarımızın sayısını artırsın. Hafızlarımızı, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum” dedi.

Kestanepazarı’nın 1945’ten bu yana bir ekol olduğunu ifade eden İl Müftü Vekili Südütemiz, “Kestanepazarı Kur’an’a hizmet etmiş ve hizmet edecek olanları yetiştirmiş bir kurum. Hiçbir gurupla, fraksiyonla ilgisi olmayan güzide bir kurumdur.  O yüzden bu kurumumuza elimizden geldiği kadar sahip çıkmalıyız. Bu camiler, Kur’an kursları bu memleketin tapularıdır. Biz sahip çıkarsak bu vatan batmayacaktır.” İfadelerini kullandı.

Allah’ın ilmi isteyene verdiğini belirten Aliağa Kaymakamı Dr. Bayram Yılmaz ise “Kardeşlerimiz gayret etmişler Allah da onlara hafız olmayı ikram etmiş. Allah hayırlı, uğurlu eylesin. Hafızlarımızı, hocalarını ve ailelerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Hafız öğrencilere Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özkurt, İzmir İl Müftü Vekili Veli Südütemiz, Manisa Müftü Yardımcısı Osman Canbolat, Aliağa İlçe Müftüsü Enes Müslümoğlu, Menemen İlçe Müftüsü İsa Solmaz, Kestanepazarı Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Yaman, Kestanepazarı Kur’an Kursu Yöneticisi Şaban Küçük, Kestanepazarı Merkez Kur’an Kursu Kurs Yöneticisi Kurra Hafız Mustafa Tipi Hafızlık Belgeleri ve hediyeler takdim etti.

Hafızlara Hediye Yağmuru

Aliağa bölgesinde ilk kez gerçekleşen merasimde, bölgenin gururu olan hafızlara hediyeler verildi. Kestanepazarı Hacı Tülay Çolakoğlu Kur’an Kursu Yöneticileri ve yardımseverleri adına Sebahattin Orhan, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, Yeni Şakran Eski Belediye Başkanı İbrahim Ethem Yorulmaz, Üzeyir Yiğit ve yardımsever Zekai Bey çeşitli hediyeler verdiler.

Program Aliağa Müftüsü Enes Müslümoğlu’nun duası ile sona erdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.