ABD'de Eşcinsel Kulübünü Basıp 49 Kişiyi Öldüren Adam da Eşcinsel Çıktı

ABD'de Eşcinsel Kulübünü Basıp 49 Kişiyi Öldüren Adam da Eşcinsel Çıktı

ABD'nin Orlando eyaletinde Pulse isimli eşcinsel kulübüne silahlı saldırı düzenleyerek 49 kişi öldüren Omer Mateen'in de eşcinsel olduğu iddia edildi.

Mateen'in kulübe düzenlediği silahlı saldırı ülkenin en kanlı saldırısı olarak tarihe damgasını vuran saldırıyı gerçekleştiren Afganistan asıllı ABD vatandaşı Omar Mateen'in eski eşi Sitora Yusufiy, Mateen'in dengesiz olduğunu ve kendisini dövdüğünü ayrıca eşcinsel eğilimleri olduğunu söylediği iddia edildi.

Mateen'den boşanan ve Brezilya'ya taşınan, burada Brezilyalı biriyle nişanlanan Yusufiy'in nişanlısı, Yusufiy'in kendisine eski kocasının eşcinsel eğilimleri olduğunu açıkladığını söyledi. Basına demeç veren Marcio Dias isimli nişanlı, Mateen'in eşcinsel eğilimleri olduğunu öne sürdü. 

Dias ayrıca Mateen'in herhangi bir terör örgütü ile bağlantısı olduğunu düşünmediklerini ve Mateen'in Afganistan'da Cumhurbaşkanı adayı olmuş olan babasının oğlu hakkında birçok defa eşcinsel dediğini öne sürdü.

Dias ayrıca FBI'ın kendisinden bu durumu ABD medyasına söylememesini istediğini öne sürdü

Bastığı kulübe daha önce birçok defa gitmiş

ABD basınında yer alan haberlere göre de Afganistan asıllı olan Mateen'in daha önce de saldırı düzenlenen kulübe birçok defa gittiği öne sürüldü. Gece kulübünün sürekli müşterilerinden Ty Smith isimli bir ABD vatandaşı ise katliamı gerçekleştirmeden önce Mateen'i kulüpte birçok kez gördüğünü söyledi. Smith konuyla ilgili olarak Mateen'in kulübe gelip bir köşede oturduğunu ve kendi halinde bir şeyler içtiğini, bazen de sarhoş olup agresifleşerek kulüpteki insanlara sataştığını aktardı. Kulübün bir başka müşterisi ise eşcinsellerin kullandığı bir telefon uygulaması üzerinden Mateen'in kendisine çok sayıda mesaj gönderdiğini söyleyerek, saldırıdan bir kaç saat önce kulübün etrafında kendisini gördüğünü ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.