Ak Parti İzmir değişime gidiyor!

Ak Parti İzmir değişime gidiyor!

Ali Eyce yazdı; Ak Parti İzmir değişime gidiyor!

Geçtiğimiz seçimlerin sonuçlarıyla doğrudan bağlantılı olmasa da AK Parti İzmir’de ciddi değişimlerin yaşanacağına dair siyasi kulislerde doğruluğu net olmasa da hem bilgi var, hem de kulis var.

Seçimlere aylar kala AK Parti İzmir İl Başkanlığı’na getirilen İzmirli iş insanı Bilal Saygılı, seçim dönemini önündeki liste, karşısındaki teşkilat ve arkasındaki dava gönülleriyle birlikte çalışarak geçirdi, geçirmek zorunda kaldı.

Seçim öncesi değişim yapmak, değişimlere girişmenin yaratacağı kırılganlıklar yerine, seçimi birlik ve beraberlik içinde geçirmeyi tercih etti.

AK Parti Genel Merkezi’nin de önerisi, tasfiyesi ve kararı da bu yöndeydi.

Seçim öncesi AK Parti’nin İzmir’de birinci bölgeden 2, ikinci bölgeden 2, çok sürpriz olursa her iki bölgeden 3’er milletvekili çıkarabileceği siyasi seçim yorumlarında yoğunluktaydı.

AK Parti’nin İzmir’de daha önceki seçimler gibi birinci bölgeden 4, ikinci bölgeden 4 milletvekili çıkarmasını sürpriz değil imkânsız gibi tanımlayan yorumlarda, birinci bölgede 4 sayısına da belki deniyordu.

Seçim sonucu AK Partilileri şaşırtmadı ama diğer partileri, siyasi yorum ve tahminde bulunanları çok ama çok şaşırttı.

AK Parti’nin İzmir’de oy kaybedeceğini, milletvekili kaybedeceğini düşünenlerin aksine AK Parti İzmir’de oy sayısın yükselterek milletvekili sayısını korumasını bildi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, kısa zamanda teşkilatıyla birlikte çok başarılı bir seçim dönemi yaşamayı başardı ve sonucunu da seçimden çıkardı.

Bu seçim sonucu Başkan Saygılı’nın hem başkanlığını, hem de başkan olarak alacağı kararlarda elini güçlendirdi.

Başkan Saygılı, seçim nedeniyle yapamadığı teşkilatlar üzerindeki değişimi seçim sonrası daha net, daha keskin ve daha bilinçli şekilde yapacağını herkes gibi biz gazeteciler de bekliyor.

AK Parti’de klasikleşen ve teşkilatlar içinde rahatsızlık yaratan boyutta ‘Bizim oğlan, senin kız’ hareketinden çıkılıp, AK Parti İzmir’in il ve ilçe kadrolarına AK Parti’nin içinde var olan, çalışan ama ön planda görünmek adına koltuk ve makam kapmak için özel çaba göstermeyenler, göstermek istemeyenler daha çok yer alacak.

Yaz ayları bitene kadar İlçe ve İl Kongreleri tamamlanması ve kış gelmeden Yerel Seçimler için çalışma programına geçilmesi AK Parti Genel Merkezi’nin parti içi çalışma programında.

AK Parti İl Başkanı Saygılı’nın, siyasi olarak asıl başarısını ise bu süreçte kadrolarında yer vereceği, sahalarda çalışacağı teşkilat yapısıyla Yerel Seçimler’de AK Parti’ye metropol belediyelerden en az bir tanesini kazandırabilmek olacaktır.

Karabağlar.

Buca.

Bayraklı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.