AK Partili Çankırı'dan Aliağa'ya ziyaret!

AK Partili Çankırı'dan Aliağa'ya ziyaret!

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, bir dizi ziyaret gerçekleştirmek üzere Aliağa’ya gitti.

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, ilk olarak Aliağa Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Ziraat Odası ile Ticaret Odası başkanlarıyla bir toplantı gerçekleştirdi. Oda ve kooperatif başkanlarının dile getirdikleri sorunları dinleyen Çankırı, ‘‘Sizler piyasa dediğimiz mekanizmanın canlı temsilcilerisiniz. Bu bakımdan sizlerin ülkemize, şehirlerimize, ilçelerimize ve sektörlerinize dair görüşleri bizim için daima yol gösterici olmuştur. Salgının en ağır dönemlerinde dahi devletimiz esnaf ve vatandaşlarımızın yanında oldu. Yaşadığınız sıkıntıların farkındayız. Elbette bu tekerlek, bu tümsekte kalmayacak. Allah'ın izniyle yola devam edeceğiz. El birliğiyle Türkiye'yi yeniden tempolu büyüme sürecine kavuşturacağız’’ şeklinde konuştu.

guzelhisar-mahallesi-ziyareti.jpeg

YEREL YÖNETİMLERDE KADIN TEMSİLİYETİ ARTIYOR

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, daha sonra Muhtarlar Derneği’ne giderek kadın muhtarlarla buluştu ve sorunlarını dinledi. Buluşmada Kazım Dirik Mahallesi Muhtarı Sevil Köse, Siteler Mahallesi Muhtarı Fatma Divrik, Yalı Mahallesi Muhtarı Hürriyet Gülcan, Güzelhisar Mahallesi muhtarı Şehavet Kandemir, Şehitkemal Mahallesi Muhtarı Ayşe Algül ve Yeni Mahalle Muhtarı Fatma Güvercin hazır bulundu.

Yerel Yönetimlerde kadın temsiliyetinin artış göstermesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Çankırı, ‘‘Türkiye'nin yönetim sisteminin en küçük birimi olan mahallelerin huzuru, gelişmesi, insanlar arasındaki dayanışmanın, iş birliğinin güçlenmesi konusunda muhtarların yaptıkları çalışmanın önemini biliyoruz. Geçtiğimiz 20 yılda muhtarlarımızla kurduğumuz güçlü ilişkiler ile yerel yönetimlerde bambaşka bir seviyeye ulaşmış durumdayız. Kadınlarımızın özellikle yerel yönetimlerde temsiliyetinin artıyor olmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Bu şekilde toplumun daha ileri gidebilmesi ve daha çok bakış açısıyla, kadın perspektifiyle hizmetler yapılabilmesini çok kıymetli buluyorum’’ dedi.

aliaga-ilce-yonetim-toplantisi.jpeg

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın muhtarlara karşı hassasiyetine de vurgu yapan Çankırı, ‘‘Bildiğiniz üzere Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan şiir okuduğu için hapse girdiği zaman, tırnak içerisinde söylüyorum ‘‘Artık Muhtar bile olamaz’’ olamaz diyerek Muhtarlığı küçümsediklerini çok bariz bir şekilde görmekteyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız sizler için; "Muhtarlarımızı üzen beni de üzer, muhtarlarımızı memnun eden beni de memnun eder" diyor. Muhtarlarımızla bir araya gelmekten büyük memnuniyet duyan bir Cumhurbaşkanına sahibiz. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde yani Milletin Evi’nde Muhtarlar Buluşması düzenleyerek gerek muhtarların gerekse muhtarlar aracılığıyla pek çok vatandaşın sıkıntısına çözümler bulundu. 2002'den bugüne kadar birçok alanda gelişim ve değişim içinde olan Türkiye, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında da devrim niteliğinde adımlar attı. Muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir’’ ifadelerini kullandı.

aliaga-oda-ve-koop-toplantisi-2.jpeg

Ardından Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ı ziyaret eden Bölünmez Çankırı, Belediye Başkanı Acar ile AK Parti Aliağa İlçe Başkanlığı’na giderek ilçe yönetim kurulu toplantısına katılım gösterdi. Toplantı akabinde Aliağa Belediyesi tarafından Kırsal Turizm Projesi uygulanan Güzelhisar Mahallesi’ndeki İkbal Kumda Kahve mekanında vatandaşlarla bir araya geldi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.