Ak Partili Çankırı’dan Başkan Soyer’e 'U Dönüşü' göndermesi

Ak Partili Çankırı’dan Başkan Soyer’e 'U Dönüşü' göndermesi

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı yerel seçimlere ilişkin yaptığı değerlendirmede Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i partisinin ‘değişim’ söylemleri üzerinden eleştirdi.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği ve İzmir Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Akdeniz Meyve Sineğine Karşı Biyoteknik Mücadelenin Yaygınlaştırılması Projesi’ ve ‘İyi Tarım Uygulamaları Projesi’nin tanıtım törenine katıldı. 5 bin Akdeniz Meyve Sineği mücadele tuzağının dağıtıldığı törende konuşan Çankırı, muhalefet kanadından yükselen tarım politikalarına yönelik eleştirilere ilişkin, “ İzmir tarımın turizmin kalbi. Seçimlerden önce hükümetimize ‘tarımı sahipsiz bıraktılar’ diye eleştirenler vardı. Merak etmeyin ne seçim biter, ne tarım biter Türkiye üretmeye devam eder” sözleri ile karşılık verdi.

Temasları kapsamında Gümüldür’de Atatürk, İnönü, Fevzi Çakmak ve Cumhuriyet mahallesi muhtarlarını ziyaret eden Çankırı muhtarlık makamının devletin en önemli kademeleri arasında olduğunu vurguladı. Özellikle yerel yönetimlerin vatandaşa hizmet karnesini en iyi tutan makamın muhtarlıklar olduğunu aktardı.

unnamed-7.jpg

"İZMİRLİLER SİZE SANDIKTA DEĞİŞİM YOLUNU GÖSTERECEKTİR"

Çankırı, “Yeni Siyaset Belgesi İzmir Duruşu” açıklamasıyla muhalefetin değişim söylemlerine destek veren ancak katıldığı bir televizyon programında ‘değişim tartışmalarında yokum’ diyen CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in u dönüşü sergilediğini belirtti.

Çankırı, “Siyasetçi hem sözü hem özü bir olandır. Görüyoruz ki muhalefet içerisinde yer alan yöneticiler korku içinde. ‘Değişim’ diyenlerin daha parti içinde savunması bile alınmadan tasfiye edilmesi bazılarına u dönüşü yaptırmış. Elbette bu bizi ilgilendirmez. Ancak parti içi meselelerle gündemi meşgul etmek siyasetin parçası değildir. Bizler topluma karşı sorumlu insanlarız. Biz politika yaparak üretiriz. Ama İzmir’de bunu dert edinen bir yönetici yok maalesef. Varsa yoksa kendi içlerindeki gibi koltuk kavgası var. Şu koltuk sevdasının yarısını hizmete ayırsaydınız bu kenti böyle yormazdınız. Ama artık İzmir sizi sırtında taşımayacak. Bu yüzden İzmirliler size sandıkta değişim yolunu gösterecektir” dedi.

unnamed-6.jpg

TUNÇ SOYER NE DEDİ?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Tele1’de yayımlanan Anında Manşet isimli programda parti içindeki değişim tartışmalarının kendisine hatırlatılması üzerine; “Seçimlerden hemen sonra değişimin gerektiğine dair bir manifesto, bir açıklama yaptım. Orada benim için iş bitmiştir. Ben ne söyleyeceksem söyledim. Mahalle delegelerinde kim seçildi, kim oldu, o onu mu seçti, merak bile etmiyorum ilgilenmiyorum” sözleri ile yanıt verdi.

unnamed-3.jpg

unnamed-4.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.