AK Partili Doğan'dan yaşlı vatandaşlara müjde

AK Partili Doğan'dan yaşlı vatandaşlara müjde

"Karabağlar'ın yaşlıları artık eve hapsolmayacak"

Ak Parti Karabağlar Belediye Başkanı Adayı Bilal Doğan, Karabağlar'daki en büyük sorunlardan birinin yaşlı vatandaşların yaşam kalitesi olduğunu belirterek, yerel yönetimi aldıklarında üretecekleri çözümlerle yaşlıların hayat kalitesini yükselteceklerini belirtti. Doğan bu kapsamda ilk olarak, yaşlıların yararlanabileceği yaşlı gündüz bakım evini hayata geçireceğinin sözünü verdi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK ÇIKIŞI

Karabağlar'da yaşlı vatandaşların görmezden gelindiğini ve adeta evlerine hapsedildiğini vurgulayan Doğan, bir kentin gelişmişliğinin en büyük göstergelerinden birinin yaşlıların yaşam kalitesi seviyesi olduğunu belirtti. Mevcut yerel yönetimin her fırsatta sosyal belediyecilik sloganı attığını hatırlatan Doğan, ''Laf çok ama icraat yok. İlçe genelinde ne çocuklarımızın ne de yaşlılarımızın çıkıp oturabileceği, dedelerin ninelerin torunlarını oynatabileceği doğru dürüst bir park bile yok. Çocuklarımız da yaşlılarımız da hayattan soyutlanmış, evlerine hapsedilmiş durumda. Sosyal belediyecilik lafla değil, insanlarımıza hizmet götürerek olur. Gerisi boş vaat de kalır'' dedi.

Türk örf ve adetlerinde yaşlıların çok büyük bir öneme sahip olduğunu ve toplumsal deneyimlerin gelecek kuşaklara aktarılmasında büyük bir görev üstlendiklerini de aktaran Doğan, "Gençlerimizin ve çocuklarımızın değerlerimizi büyüklerinden öğrenmesi gerekir. Yaşam tecrübelerini aktarıp yeni nesillerimizin olumlu yönde yetişmelerini sağlamak bize mutluluk verir. Yaşlılarımızı ailelerinden koparmadan rahatça yaşayabilmeleri önceliklerimizden biri. Yaşlıların, gençlerin ve engellilerimizin huzurla yaşayabileceği Karabağlar'ı hep birlikte inşa edeceğiz. " diye konuştu.

ÇOK YÖNLÜ TESİSLER

Yaşlıların keyif alabilecekleri ve sağlık konusunda da bakımlarının yapılabileceği gündüz bakımevleri açacaklarının sözünü veren Doğan “Yaşlıların vakit geçirebilecekleri, sağlık konusunda da destek sağlanacağı gündüz bakımevlerini Karabağlar'a kazandıracağız. Sabah evlerimizden alacağımız yaşlılarımız, gün içinde tesislerimizde vakit geçirip, fiziksel aktivitelerde bulunabilecekler. Akranlarıyla muhabbet edecek, düzenlenen aktivitelerle eğlenecekler. Gerektiğinde sağlık kontrolleri yapılacak. Akşam olunca da yeniden evlerine dönecekler. Böylece ne ailelerinden kopmuş olacaklar, ne de eve hapsolacaklar“ diyerek sözlerini sonlandırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.