AK Partili Kaya: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir halkına yalan söyleyemez!

AK Partili Kaya: İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı İzmir halkına yalan söyleyemez!

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı planlarına ilişkin yazılı açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e yanıt vererek, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir halkına yalan söyleyemez!" dedi.

MEDYA EGE - AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İnciraltı planlarına ilişkin yazılı açıklama yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sözlerine yanıt verdi.

81795271-620x410-001.jpg

Yaptığı açıklamada, İnciraltı için yapılan taslak imar çalışmasını 3 yıl boyunca 3 kez Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na iletmelerine rağmen çalışmanın bakanlık tarafından değerlendirilmediğini ifade eden Başkan Soyer, hiçbir şekilde bilgilendirilmediklerini ve planların belediyeye gösterilmeden hazırlandığını, sürpriz bir şekilde onaylanmış olarak askıya çıktığını belirtmişti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yok sayan hiçbir planı kabul etmediklerini vurgulayan Soyer' e yanıt veren AK Partili Kaya, tamamen gerçek dışı, İzmir kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu söylediği açıklamanın makamın sorumluluğuyla bağdaşmadığını ifade etti. Kaya, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir halkına yalan söyleyemez!" şeklinde konuştu.

AK Partili Kaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunuzda bir araya geldiğiniz ve sorunun çözümü için söz verdiğiniz toprak sahiplerine bugün "küçük çıkar grupları" diyerek hakaret ediyorsunuz.

Bu çok ayıptır, çok çirkindir.

Tamamen gerçek dışı, İzmir kamuoyunu yanıltmaya yönelik bu açıklamanız, temsil ettiğiniz makamın sorumluluğu ile bağdaşmamaktadır.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir halkına yalan söyleyemez!

Bir kere şunu net bir şekilde ifade etmeliyim ki, bahsettiğiniz teknik saptamaların tamamı gerçek dışıdır.

1) İnciraltı, sağlık ve termal turizm temalı, yüksek kat olmaksızın (Konut 2 kat, Turizm-Ticaret 3 kat) kente devasa bir yeşil alan kazandırılarak, İzmir'e değer katacak bir biçimde planlanmıştır.
2) 590 bin m2 yeni sosyal donatı alanını, bir yeni kent ormanını daha, yeşil alanları, parkları, ilk, orta, lise, üniversite eğitim ve spor alanları ile birlikte kentimize 2 milyon m2 yeni alan kazandırıyoruz.
3) Rakamları daha iyi anlamanız için belirtmek isterim ki, sizin 5 yıllık görev süreniz de dahil olmak üzere, 25 yıllık CHP'li Büyükşehir yönetiminde kent merkezine toplamda 590 bin m2 yeşil alan kazandırılmamıştır.
4) Günübirlik kullanımda 0.20, konut ve ticarette 0.60, turizmde 0.80 emsal ile alan düşük inşaat yoğunluğuyla planlanmıştır.
5) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız tarafından yürütülen İnciraltı planlama süreci, siyaset üstü tutularak, ortak akılla, çok açık ve şeffaf bir biçimde yürütülmüştür.
6) Bu sürece, daha iki gün önce bir araya gelip değerlendirmelerde bulunduğumuz CHP'li Balçova ve Narlıdere Belediyeleri dahil, kentin dinamiğini temsil eden birçok kurum ve kuruluş katkı koymuştur. Yine iki gün önce vatandaşlarımızın geniş katılımı ile görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu önemli mesele siyaset üstü tutularak katkı alınmaya da devam edilecektir.
7) Planlar ilan edildiğinde önce İzmirliler'in hafızasını küçümseyip, "bizim haberimiz olmadan, sorulmadan plan yapıldı" dediniz. Bakanlık ve Büyükşehir bürokratları arasında yapılan toplantının fotoğrafları, Büyükşehir plan öneri görselleri ve sizin geçmişteki kendi beyanlarınız ile bu yalan çürüdü.
8) Defalarca sizden görüş istenmiş, Bakanlık ve Büyükşehir bürokratları defalarca bir araya gelmiş, öneri planlar sunulmuştur. Ancak, sizin İzmir'in ve toprak sahiplerinin değil "imtiyazlı birkaç müteahhidin çıkarlarına yönelik ısrarlı talepleriniz" kabul görmemiştir.

Bu sebeple sizin dışınızda herkes, İzmir Büyükşehir Belediyesi dışında her kurum katkı koymuştur.

Sizin başlarda anlam veremediğimiz, süreç ilerleyince nedenini anladığımız karşı çıkmanızın nedeni, yer toplamaya doymayan müteahhit arkadaşlarınızın memnuniyetsizliğidir.

Planın ilanı ile birlikte, müteahhit arkadaşlarınızın vatandaşlarımızın arazilerini yok pahasına toplamaya yönelik izâle-i şuyu davalarının da mahkemelerce durdurulmasının agresifliğinizi daha da arttırdığı görülüyor.

Bizim derdimiz vatandaştır, İzmir'dir, müteahhitlerin değil kentimizin çıkarlarıdır.

Açıklamanızda İzmir Körfez Geçişi Projesi'nden rahatsızlığınız da açıkça görülüyor.

İzmir'in trafiğinin hali ortadayken, trafik problemi hemşehrilerimiz için "Çin İşkencesi" halini almışken, kent içi trafik sorununu çözme makamındaki şahsınızın umursamazlığı açıkça görülmekteyken, trafik sorununu çözecek bir projeye karşı çıkışınızı da İzmir'in takdirine bırakıyorum.

Ama unutmayın, biz sizin engellemelerinize alıştık. Siz engellemekten bıkana kadar biz yapmaya, İzmir'imiz için hizmet üretmeye devam edeceğiz.

Bu güzel ve kıymetli planın tekrardan İzmir'imiz ve hemşehrilerimiz için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum.

NOT: Balçova Arsa Mağdurları ile ilgili zaman akıyor. 1 EKİM 2023 tarihi son süre."

fft99-mf1474573.jpeg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum