AK Partili Şengül ve Nasır’dan TARKEM’e ziyaret

AK Partili Şengül ve Nasır’dan TARKEM’e ziyaret

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve İzmir Milletvekili Necip Nasır, TARKEM'i ziyaret ederek, Kemeraltı bölgesinde yapılan çalışmalar ve hazırlanan projeler hakkında bilgi aldı.

Kemeraltı’nın İzmir’in kalbi olduğuna dikkat çeken ve devletin desteğiyle bölgenin yeniden tasarlanarak ayağa kalkabileceğini söyleyen Başkan Şengül, “Eğer büyük bir master plan oluşturursak, buradaki süreç 10 yıl içerisinde tamamlanır ve Kemeraltı bambaşka olur. Kemeraltı canlanırsa, İzmir’de ticaret ve turizmin canlanmasının da çıkış noktası olur. Kemeraltı gibi bir değer, dünyada sayılı ülkelerde mevcut” dedi. Nasır ise, “Hayalim, Kemeraltı’nda hepimizin arzuladığı, İzmir’in kimliğini ortaya çıkaracak çerçevenin oluşturulması” diye konuştu.
TARKEM (Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş.) Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Yüce, TARKEM Genel Müdürü Sergenç İneler ve Kentimiz İzmir Derneği Genel Sekreteri Sedef Özer’in de bulunduğu toplantıda Şengül ve Nasır, sunum eşliğinde bölgedeki faaliyetler hakkında bilgi aldı. 1.5 saat süren görüşmede Şengül ve Nasır, sık sık not alırken, bölgenin kalkınması için her türlü desteği vermeye de hazır olduklarını vurguladı.

TARİHİ DOKU ÖN PLANA ÇIKMALI
TARKEM’in bugüne kadar samimi ve güzel çalışmalar yaptığını söyleyen İl Başkanı Şengül, “Ben, şehir plancısıyım. Üniversitede okurken Kemeraltı, her dönemde tez ve araştırma konusu olurdu. Geçmişte ben de Kemeraltı’nın tüm sokaklarını gezdim ve bu bölgeyle ilgili araştırmalar yaptım. Yurt dışına gittiğimde, kent merkezlerinin çok ufak alanlarında tarihi doku yaratıldığını görüyorum. Kemeraltı gibi bir değer, dünyada sayılı ülkelerde mevcut. Ancak Kemeraltı, yıllardır hep atıl durumda ve değeri tam olarak bilinemedi. Benim hayalim, Kemeraltı’nın tarihi dokusunu ön plana çıkarmak, sonradan eklenen bazı binaları da ortadan kaldırmak. TARKEM’i de tebrik ediyorum. Birçok sivil toplum kuruluşu ve devlet kurumları bir araya gelerek, böyle bir yapı oluştu. İyi niyet ve samimiyetle de çalışmalar başladı. TARKEM, bu konunun hassasiyetine dikkat çekmiş ve önderlik yapmıştır. TARKEM’in başlattığı bu çalışmalara bizler de destek verip, çözüm noktasında gerekli katkıyı hep beraber samimi olarak ortaya koyalım” dedi.

BİZİM ORTAK MESELEMİZ
Başkan Şengül, şöyle devam etti: “Kemeraltı, İzmir’in kalbi. Ama şu anda kalbi durmak üzere, çok yavaş atıyor. Tarihi geçişleri kendi içinde barındıran, Havrasından kilise ve camisine kadar bir arada olan böylesine ender bir merkezi canlandırırsak, İzmir’de turizmin gelişmesine de en büyük katkıyı buradan sağlamış oluruz. İzmir’in kalbine iyi bakarsak, kentimiz sağlıklı bir hale gelir. İzmir’i canlandırmak istiyorsak, Kemeraltı’nı da mutlaka canlandırmamız lazım. Kemeraltı ile ilgili şimdiye kadar yapılan çalışmaları analiz edip, tüm ortak paydaların katılımıyla yeni bir şey inşa edebiliriz. Bölgemiz, yeni bir tanımlama ve tasarımla birlikte ayağa kalkabilir. Master planı oluşturursak, inanın 10 yılda Kemeraltı bambaşka bir yer olur. Siyasi görüşümüze göre hareket edemeyiz ya da belediyenin işi diyerek kenara çekilemeyiz. Bu konu, bizim ortak meselemizdir.”

NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ
AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır ise, “Milletvekili olmamdaki gaye, İzmir’in bana verdiklerini İzmir’e verebilmek. Hayalimdeki en önemli şeylerden biri de Kemeraltı’nda hepimizin arzuladığı, İzmir’in kimliğini ortaya çıkaracak çerçevenin oluşturulması. Kemeraltı konusunda projelerin hayata geçmesi ve devletimizin de aktif rol alması konusunda ne görev düşüyorsa yapmaya hazırız” diye konuştu.

AMACIMIZ BÖLGENİN KALKINMASI
Uğur Yüce ise, ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Biz, gönüllü olarak bu konuya baş koyduk. Sizlerin de bu konudaki yardım ve desteği çok önemli. Mevcut alanın iyileşmesi için hep birlikte çalışabilmeyi çok isteriz. Bizim tek amacımız bölgenin kalkınmasıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.