AK Partili Zeybekci, "İzmir'in son 20 yılı boşa gitti"

AK Partili Zeybekci, "İzmir'in son 20 yılı boşa gitti"

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İzmir Teşkilat Buluşması, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ve AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’nin de katılımıyla düzenlendi.

Yoğun katılımlı buluşmada konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, sendikacılığı kavga zemininden çıkardıklarını, sendikacılığı insan, değer, edep merkezli bir yaklaşımla, halkın iradesine saygılı bir yapıda yeniden inşa ettiklerini söyledi.

Balçova Termal Kardelen Salonu’nda yapılan Teşkilat Buluşmasına, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Kaya, Eğitim-Bir-Sen Aydın Başkanı Fatih Taşpınar, Eğitim-Bir-Sen İzmir önceki Başkanı Ali Musa Bina, AK Parti ilçe başkanları, parti temsilcileri, Memur-Sen konfederasyonuna bağlı sendika temsilcileri, ilçe milli eğitim müdürleri, kurum amirleri, sivil toplum örgütü başkanları, Eğitim-Bir-Sen üyeleri ve çok sayıda özel davetli katıldı.

2_toplu-foto_.jpg

KAYA: SENDİKACILIĞA YENİ BİR VİZYON KAZANDIRDIK

Programın selamlama konuşmasını gerçekleştiren Eğitim-Bir-Sen İzmir 1 No’lu Şube Başkanı Ali Kaya, Memur-Sen’in sendikacılığa ‘hizmet’ noktasında yeni bir vizyon kazandırmış büyük bir sivil toplum kuruluşu olduğunun altını çizdi. İzmir’de 1’lerle başlanan sendikal yolculuklarında 2016 yılında yetkiyi alarak büyük bir başarı kaydettiklerini söyleyen Kaya, şunları söyledi;

“Kurulduğu günden bu yana hak, emek ve özgürlük mücadelesinin öncüsü; dini, dili, rengi, ırkına bakmazsınız mağdurun, mazlumun sesi olmuş bir teşkilatız. Bir emek örgütü olarak, çalışanların hakkının, alın terinin, özlük haklarının mücadelesini verirken, gözlerini ve kulaklarını kendi dışındakilere kapatmamış, medeniyet değerlerinden aldığı güçle vesayete karşı duruşuyla sağlam bir iradeye sahip büyük bir aileyiz. Sağımızdakiler sendikacılığı vesayete yaslanmak olarak algılarken, solumuzdaki sendikalar devletin askeriyle, polisiyle çatışmayı, yakıp yıkmayı marifet bilmişlerdir. Eğitim-Bir-Sen ise, sendikacılığa yeni bir vizyon, yeni bir ufuk kazandırmış, üyelerine yönelik yaptığı saha çalışmaları, kurslar, seminer programları, görevde yükselme sınavlarına yönelik çıkardığı kitap vs. gibi onlarca çalışmayla, sendikacılığı ‘slogan’ sendikacılığından ‘hizmet’ sendikacılığına taşımıştır. İzmir’de birlerle, onlarla başladığımız sendikal yolculuğumuzda, azim ve kararlılığımız sonuç vererek, 2016 yılında yetkili sendika unvanına ulaşmayı başardık. Bunu bu teşkilatla, bu salonda bulananlarla başardık. Şimdi de devraldığımız bayrağı ‘Yeni ufuklardan yeni umutlara’ sloganımızla daha ileriye taşımak için tüm gayretimizle, tüm teşkilatımızla çalışıyoruz. Bu yönümüzle gurur duyuyor, bugün teşkilat buluşmamıza katılan herkese teşekkür ediyorum.”

ALİ YALÇIN: SORUNLARA ÇÖZÜM BULMA NOKTASINDA KARARLIYIZ

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, programda yaptığı konuşmada, sendikal çalışmalara ve kamu görevlilerinin gündemindeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ali Yalçın, eğitim çalışanlarının, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerini korumanın, sorunlarını çözmenin, onlar adına kazanım elde etmenin yanı sıra, Türkiye’nin yarınlarının daha iyi olması için de ter akıttıklarını ifade ederek, “Özelde üyelerimizin çalışma şartlarının, mali, özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesi için çalışıyoruz. Genelde ise ülkemizin tam demokrasiye geçmesinin, nitelikli bir eğitim düzeni ve işleyişinin tesis edilmesinin; mazlumların, mağdurların, yetimlerin, yoksulluğun pençesinde can çekişenlerin umudu ve sesi olmanın çabasındayız. Kuruluş ilkelerimizden sapmadan, kararlı ve tutarlı yolculuğumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

DERDİ MİLLET, YÜKÜ MEDENİYET OLAN BİR TEŞKİLATIZ

27 yıllık sendikal tarihlerinde yüzlerce kazanıma, araştırmaya, rapora imza attıklarını, çözülemez denilen sorunların çözümünü sağladıklarını; söylemleriyle, eylemleriyle birçok haksızlığı giderdiklerini ve tarihe geçen çalışmalar yaptıklarını belirten Yalçın, şöyle devam etti: “Bizim kaldırım taşıyla, esnafın camıyla hiçbir zaman işimiz olmadı, olmayacak. Derdimiz üzüm yemek, bağcıyı dövmek değil; derdimiz ve çabamız, sorunların çözüme kavuşturulması, haksızların giderilmesi, gelir dağılımındaki adaletsizliğe çare bulunmasıdır. Hep doğruyu söyledik, yanlışı gösterdik. Sorunları tespit ederken, çözüm önerilerimizi de sıraladık. Bununla da yetinmedik, çözümün takipçisi olduk. Kendimizi milletimizden alacaklı görmedik hiç bir zaman. ‘Bu millete borcumuz var’ dedik her zaman. Derdi millet, yükü medeniyet olan bir teşkilatız.”

EK GÖSTERGENİN KAPSAMI GENİŞLETİLMELİ, ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU DAHA FAZLA SÜRÜNCEMEDE BIRAKILMAMALIDIR

Eğitim çalışanlarının acil çözüm bekleyen sorunlarına da dikkat çeken Yalçın, “Ek gösterge konusunda daha fazla zaman geçirilmeden adım atılmalı, çalışma, bütün kamu görevlilerini kapsayacak şekilde yapılmalıdır. Öğretmenlik Meslek Kanunu, beklentileri karşılayacak biçimde hazırlanarak bir an önce hayata geçirilmelidir. Sözleşmeli personel uygulaması eğitimde de kamuda da sona erdirilerek aileler kavuşturulmalı; çocuğuna hasret öğretmen, annesinden babasından uzak öğretmen çocuğu dramı bitirilmelidir” şeklinde konuştu.

Yeni Zelanda’da Müslümanlara yönelik terör saldırısını da kınayan Yalçın, Charlie Hebdo için bir araya gelen dünya liderlerinin, Yeni Zelanda’daki vahşet için de bir araya gelmesi gerektiğini dile getirerek, saldırıyı lanetledi. 

ZEYBEKCİ: İZMİR’İN SON 20 YILI BOŞA GİTTİ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci ise, programda yaptığı konuşmada, seçim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Zeybekci, İzmir’in son 20 yılının sürekli geriye kayan bir görünümde olduğunu belirterek, “1997 yılında İzmir gayrisafi hasılata 2. Büyük şehriydi. 2000 yılında Ankara ile eşitti. 2018 yılında ise İzmir üçüncü sıraya indi. Gittikçe geri kayıyoruz. Türkiye’de genç işsizlik oranının çok üstünde, yüzde 26 oranında işsizlik oranımız var. İzmir yaradılışı gereği dünyanın en güzel şehirlerinden biri. Böyle bir başarısızlığı kabul etmek istemiyoruz. Seçimle işbaşına geldiğimizde, İzmir’de yeni bir döneme de merhaba diyeceğiz. O sene bu sene diyoruz. Tüm kenti kapsayacak plan ve projelerimiz ile, 31 Mart’ta oyunuzu iliniz, ilçeniz, çocuklarınızın geleceği için verin. 31 Mart akşamı o zeybek Konak Meydanında oynanacak inşallah” ifadelerinde bulundu.

Eğitim-Bir-Sen İzmir Teşkilat Buluşması, günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.