AK Partili Zeybekci, Seferihisar’ın derdine çare buldu

AK Partili Zeybekci, Seferihisar’ın derdine çare buldu

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, Seferihisar’ın Orhanlı Mahallesinde, yağışlar sonrası zarar gören ve kullanıma kapatılan köprüde incelemede bulundu.

Vatandaşın mağduriyetinin hızlıca giderilmesi için yetkililerle görüşen Zeybekci, çözüm için harekete geçilmesini sağladı. Yağmur sonrası bir bölümü yıkılan köprüyle ilgili şikayetlerin ulaştığı Zeybekci, hemen bölgeye giderek mahalle muhtarı Birgül Bozkurt’tan yaşananlara ilişkin bilgi aldı. Bozkurt, ocak ayında aşırı yağışlar sonrası köylerinin yakınından geçen deredeki su seviyesinin yükseldiğini, bağlantı noktasına çarpan suyun köprünün çevre duvarını yıktığını söyledi.

unnamed-(1)-399.jpg

Köyü Seferihisar’a ve dolayısıyla İzmir’e bağlayan köprünün, çökme sonrası “tehlikeli” denilerek belediye yetkililerince kullanıma kapatıldığını belirten Muhtar Bozkurt, “İnceleme için ekip geldi. Yeniden yapılacağı bilgisi verildi. O tarihten bu yana konunun çözümünü bekliyoruz, henüz hiçbir gelişme olmadı. Hastanemiz, okulumuz, pazarımız, çarşımız, toptancılarımız Seferihisar’da. 2 bin 200 nüfuslu köyümüzde yaşayanların büyük bölümü her gün ilçeye, İzmir’e gidip gelmek zorunda. Hatta Seferihisar’dan havalimanına gitmek isteyenlerin de kullandığı bir yol burası. Kapatıldığı için 20-25 kilometre yolu uzatarak Ürkmez üzerinden dolaşmak zorunda kalıyoruz. Çocuklarımız sabah derslerine yetişmek için 1.5 saat öncesinden kalkıp yola çıkmak zorunda. Akşam da aynı şekilde geç dönüyorlar. Ne zaman yapılacağına ilişkin bir bilgi de yok” diye konuştu.

unnamed-(2)-332.jpg

Nihat Zeybekci, incelemeleri sonrası dere yatağının yönünde yapılacak küçük bir düzenlemeyle akışın yatağın geneline yayılabileceğini, köprünün zarar gören kısmının onarımının da hızlıca yapılabileceğini belirtti. İzmir Valisi’ne ulaşarak vatandaşın mağdur olduğunu anlatan Zeybekci, sıkıntının acilen giderileceği sözü aldı.

unnamed-(3)-250.jpg

Mahalle sakinleri de büyükşehir belediyesine aday olan ilçe belediye başkanının, aranmasına rağmen görevlileri devreye sokmamasından ve ilgisiz kalmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

unnamed-(4)-181.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.