Ali Aslan: "CHP’lilerin de oyunu alacağız"

Ali Aslan: "CHP’lilerin de oyunu alacağız"

Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan: "CHP seçmeninden bize negatif bakan hiç yok”

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Ali Aslan, her gün 12 bin adım attığını ve yoğun bir seçim süreci geçirdiğini söyledi. Seçim çalışmaları kapsamında hazırladıkları “Ali Ağabey” klibinin çok beğenildiğini belirten Aslan, “Bayraklı’da artık insanlar aradıklarında, sorduklarına başkana ulaşamamışlar. Aralarına büyük bir mesafe girmiş durumda. Tamamen bir kopuş olmuş. Vatandaş artık, ‘başkan değil ağabey demek’ istiyorlar. Nitekim artık, yaşlılar da, gençler de çocuklar da ‘Ali Ağabey’ diyorlar.  Çözerse ‘Ali Ağabey çözer’ diyor. Sorunları biz çözeceğiz. Belediyenin, zamanını, imkanlarını çok iyi kullanıp vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Sokaklarda, mahallelerde gezeceğiz, büyükşehir, milletvekilleri ile gerekirse Cumhurbaşkanı ile görüşüp Bayraklı’nın dağ gibi olmuş sorunları çözeceğiz” diye konuştu.

585e60b2-0d95-486c-97c5-a55a38a7d615.jpg

İÇİ DOLU PROJELERİMİZ VAR!
Projelerini anlatan Aslan şunları söyledi:
“Çok güzel projelerimiz var. Hepsi dolu dolu… Hepsi Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Nihat Zeybekci, bakanlarımız milletvekillerimiz tarafından onaylı ve destekli projeler.  Bu yüzden ‘bu fırsat bir daha ele geçmez’ diyoruz, ‘kaçırmayın’ diyoruz. Herkes sokaklarda Ali Aslan’ı tanıyor ve destek veriyor. Sayın Zeybekci, göreve geldiğimde Bayraklı’ya çok değer vereceğiz dedi. Çünkü ‘Bayraklı demek İzmir demektir’ diyor”

ÖZKANLAR PAZAR YERİ AYNI YERİNE KURULACAK. PROJE HAZIR!
“Özkanlar Pazar yerini buradan iddia ediyorum, çözersek biz çözeriz ki biz çözeceğiz. Bizim dışında çözebilecek kimse de yok. Daha önce, pazaryerinin amacının dışında otopark olarak kullanıldığını biliyoruz. Pazarın kurulduğu arazinin sahibi olan hayırseverle görüştük. Biz buraya hem esnafın hem de Özkanlar vatandaşının çok ciddi ihtiyacı olduğunu söyledik.  Özkanlar Pazaryeri’ne yakışır bir proje çizdik ve kendisine ilettik. Kendisinden bu konuda söz aldık ve maddi yardımda bulacağını da söyledi.  Altı otopark, en üst sosyal tesis olacak.  Bunun sözünü daha önce de vermiştik. CHP’nin adayı ‘Nene Hatun Kız Öğrenci Yurdu önü olacak’ dedi. Ben, ‘olmaz’ diyorum. Çünkü hem küçük hem de orayla ilgili yapılacak işlerin Özkanlar halkının isteğini ne kadar karşıladığı bilinmiyor. En önemlisi de budur. Özkanlar halkı eski pazaryeri kurulduğu yer. En güzel yer orijinal yerdir. İlk yapacağımız işlerden bir tanesidir. Projemiz maksimum 1 yıl sürecek.”

İSTİHDAMA ÖNEM VERECEĞİZ! BAYRAKLI ŞEHİR HASTANESİNDE ELEMAN ALIMINDA İLGİLİ BAKANIMIZDAN KONTENJAN İSTEYECEĞİZ
İstihdam konusunun belediyelerin de öncelikleri arasında yer alması gerektiğini belirten AK Partili Aslan, “Bu şehirde yaşayan gençler için istihdam alanlarının yaratılması gerekiyor. Belediyelerin bütçelerin üçte biri yatırıma dönüştürülmesi gerekiyor ama Bayraklı Belediyesi’nde bu şekilde yapılmıyor. Bayraklı Belediyesi’nin şuan ki bütçesi 300 milyon lira…  300 milyonun 200 milyonu temel harcamalar yapılması gerekirken, üçte biri de alt yapı tesislerine yatırılması gerekiyor. Bu 100 milyon demektir. Bir yılda 100 tane tesis demek. Biz bu bütçeyi tesisleri aktaracağız. Kentsel dönüşüm başlatacağız. 19 mahalle gece kondu.. buralarda kentsel dönüşüm başladığında 5 yıl devam edecek. Buralarda binlerce insan çalışacak. Biz bu işi başlattığımızda Bayraklı’da işsiz kalmayacak. Bir de her zaman söylüyoruz. Bayraklı devlet hastanesi için ayrı destek isteyeceğiz. Burada en az 2 bin bayraklı gençler çalışacak. Bunun için ilgili bakanımızdan kontenjan istiyoruz” dedi.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE ÖRNEK İŞLERİN ALTINA İMZA ATACAĞIZ
AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Ali Aslan, kentsel dönüşüm projesiyle ilgili ise şunları söyledi:
“Bayraklı’da ada bazlı kentsel dönüşüm yaparken kimsenin evini, arsasını istemiyoruz. Yüzde yüz sermeyesi belediyeye ait bir ada belirleyeceğiz. Burada örnek bir konutlar yapacağız. Buralarda minimum 10’ar katlı, yüzme havuzları, spor salonları siteler olacak ve yeni bir yaşam alanı yapacağız. Bayraklı’daki 19 mahallenin öncelikle imar sorunları çözeceğiz. Bunları çözdükten sonra bu örnek projeleri beğendikleri takdirde, kentsel dönüşüm projesine girmek istiyoruz diyecek. Burada belediye yapılar yapacak, diyelim ki 6 tane daireden 4’ünü vatandaş alacak 2’sini belediye alacak. Ama bu ilerleyen dönemlerde belediyenin bütçesini aşar duruma gelecek. İşte o zaman hükümetin desteğini yanımıza alacağız. İlk etapta Bayraklı Belediyesi’nin bütçesiyle yapacağız. Tüm mahallerdeki imar sorunun masaya yatırıp, vatandaşın lehine revizyonu yapacağız”

EN AZ 2 SOSYAL MARKET! DÜĞÜN SALONLARI ÜCRETSİZ
Başkan olması durumunda iki sosyal market açacağını, belediyeye ait düğün salonlarının dü ücretsiz olacağını anlatan AK Partili Aslan, “Bayraklı’da en az 2 sosyal market atacağız. Çok zor durumda olan vatandaşlarımıza destek olacağız. Tahsis edilen kredi kartlarımızla vatandaşlarımız istedikleri gibi harcamalarını yapabilecekler.Düğün salonlarını bedava hale getireceğiz. Düğün salonlarında gelen paralar belediyenin kasana girmiyor. Bayraklı’da otokontrol maalesef yapılmıyor. Fiş kesilmiyor, fatura kesilmiyor, kontrolsüz bir satış yapılıyor. İşletmeler zarar ediyor. Dolayısıyla düğün salonlarını bedava hale getireceğiz ama sadece Bayraklılı gençlerimize olacak bu.”

CHP’LİLERİN BİR KISMI AK PARTİ’YE OY VERECEK
Rakibi CHP’li Sandal’ı Bayraklı halkının tanımadığını öne süren Aslan, CHP’lilerin  bir kısmının kendisine oy vereceğini söyledi. Aslan, “Bizler doğumdan ölüme kadar Bayraklı vatandaşın hizmetine talibiz. Herkese hizmet için yola çıkıyoruz. Her yerde şunu görüyoruz ki adı Cumhuriyet Halk Parti ama ne Cumhuriyet kaldı ne de halk kaldı. Tamamen bir sanata dönüşmüş durumda. Mesela, Bayraklı’dan çıkan adayı CHP’nin adayı olarak görmüyoruz. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşinin yeğeni Bayraklı’da aday gösterdikler. Dolayısıyla biz bu adaya Kemal Kılıçdaroğ’nun adayı diyoruz. Gösterilen meclis üyeleri de Tunceli kökenli vatandaşlar. Biz Tuncelileri yadırgamıyoruz. Aday çıkıp ben Tunceliliyim demeye imtina gösteriyor. Meclis üyelerine bakıyorsunuz, çoğunlu Tunceli kökenli olan insanlar…. Bu ceketimizi koysak bile kazanırız demek oluyor.  Bunun da Bayraklılara ciddi bir hakaret olarak kabul ediyorum. CHP seçmeninin bir kısmı ‘bu aday oy vermeyeceğiz, Kılıçdaroğlu’nun adayı’ diyor. Bir kısmı ise bize oy vereceğini belirtirken, bazıları da tepki olarak sandığa gitmeyeceklerini söylüyor. CHP seçmeni bize negatif bakan hiç yok” dedi. 

2 BİN PERSONELİ NASIL YÖNETECEK?
Cumhur ittifakı AK Parti Bayraklı Belediye Başkan adayı Ali Aslan sözlerine şöyle devam etti:
“Bugün hiçbir tecrübesi olmayan, sadece belediyede çalışmış 2 bin personeli yönet derseniz, nasıl yönetecek? Bayraklı’nın şuan ki bütçesi 300 milyon lira, önümüzdeki dönemde 500 bin olacak. Bu bütçeyi nasıl yönetecek? Hangi mahalleye giderseniz gidin vatandaşımız Bayraklı Belediyesi’nin bir çivi bile çakılmadığını söylüyor. Bundan sonra göreceklerine inandıklarını için AK Partili adayının hükümetin desteğini alarak sorunlarını çözeceğini biliyor. Bir taraftan Bayraklı’yı bilen bir taraftan da bilmeyen var. Bir taraftan iş insanı var bir taraftan Çiğli Belediyesi’nde çalışan birisi var.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.