Almanya: Göçün Gözdesi Ülkenin, Türklere Sunduğu İş İmkanları Neler?

Almanya: Göçün Gözdesi Ülkenin, Türklere Sunduğu İş İmkanları Neler?

Son günlerde yurtdışında yaşamak isteyen Türkler için Almanya, oldukça çekici bir seçenek haline gelmiş durumda.

Son günlerde yurtdışında yaşamak isteyen Türkler için Almanya, oldukça çekici bir seçenek haline gelmiş durumda. İş ve kariyer fırsatlarının genişliği, ekonomik istikrar, yüksek kalitede eğitim olanakları, kapsamlı sosyal haklar ve refah sistemi gibi faktörler, Türklerin Almanya'yı yaşam, çalışma ve kariyer yapma konusunda tercih etmelerine neden oluyor.

Preply, online Almanca özel ders platformunun yayınladığı makaleye göre Almanya, Türk nüfusunun yoğun olarak bulunduğu ülkeler arasında yer alıyor ve yaklaşık 3 milyon Türk göçmenine ev sahipliği yaparak zengin bir kültürel mozaik sunuyor.

Türklerin en yoğun olarak yaşadığı şehirlerden biri olan başta Berlin’in dışında; Hamburg, Frankfurt ve Stuttgart gibi diğer büyük şehirlerde de Türk nüfusu yoğundur. Ancak, "Almanya'da çalışmak ve kariyer yapmak istiyorum ancak nasıl giderim ve iş bulabilirim?" gibi soruları olanlar için gerekli adımları sizin için hazırladık.

KÜLTÜREL UYUM VE DİL

Kültürel uyum ve dil, Almanya'ya yerleşmek isteyenler için temel unsurlardır. Almanca öğrenmek, yerel iş piyasasında başarılı olmanın anahtarıdır. Almanya'ya çalışma izni ve oturma izni almak için dil yeterliliği gereklidir. Almanya’da oturma izni için gerekli olan minimum dil seviyesi ise A1 dil seviyesidir. Almanca dil seviyesi A1, günlük ihtiyaçlarınızı karşılayacak düzeyde kelime haznesine sahip olmanızı ve iletişim kurabilmenizi sağlar.

ALMANYA’DA TERCİH EDİLEN MESLEKLER VE SEKTÖRLER HANGİLERİ?

Alman iş piyasası, yüksek iş güvenliği ve istikrar ile nitelikli profesyonelleri cezbetme özelliği taşıyor. Hızla büyüyen ekonomisi ile Almanya, aynı zamanda dünyanın her yerinden yüksek nitelikli çalışanları kendine çekiyor.

Preply’nin yayınlamış olduğu araştırma yazısında da Almanya'nın önde gelen sektörleri arasında otomotiv mühendisliğinin öne çıktığı belirtilmekte. Bu sektörü, kimya ve ilaç endüstrisi, çelik ve metal endüstrisi veya sağlık sektörü takip ediyor.

Almanya’da en çok istihdam edileceği açıklanan sektörler;

Sağlık sektörü içerisinde yer alan meslekler: Hemşire, Doktor ve diğer sağlık çalışanları

Mühendislik alanında yer alan meslekler: Elektrik elektronik, makine, endüstri, mekanik veya otomotiv mühendisliği gibi mühendislik alanında yer alan meslekler

Akademisyen ve Uzmanlar: Eğitim, bilişim ve teknoloji alanlarında akademisyenler ve uzmanlar.

Almanya’da işçi olmak için aranan işçilik niteliğinde meslekler: Aşçı, inşaat işçisi, metal ve ağır sanayi işçileri, teknisyenlik, elektrikçi, şoför, bakıcı müşteri danışmanı gibi mesleki yeterliliğe sahip çalışanlar Almanya’da en çok aranan meslekler arasında yer alıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.