ANTALYA OPEN’DA ŞAMPİYON YUICHI SUGITA

ANTALYA OPEN’DA ŞAMPİYON YUICHI SUGITA

Finalde Fransız rakibi Adrian Mannarino’yu deviren Japon Yuichi Sugita, Antalya Open ATP turnuvasında mutlu sona ulaştı.

Türk Ekonomi Bankası’nın ana sponsorluğunda Kaya Palazzo Belek tesislerinde bu yıl ilki düzenlenen Antalya Open ATP çim kort turnuvasında teklerde şampiyonluğa ulaşan isim dünya 66 numarası Yuichi Sugita oldu. Finalde Fransız Adrian Mannarino’yu 6-1, 7-6 mağlup eden 28 yaşındaki Japon tenisçi, kariyerinin ilk ATP zaferine uzandı.

Sırasıyla Avustralyalı, İspanyol, Alman ve Kıbrıslı rakiplerini eleyerek geldiği finale çok hızlı bir başlangıç yapan Sugita, klasmanın 62. basamağındaki Mannarino’ya açılış setinde tek oyun şansı tanıdı ve şampiyonluk yolunda ilk adımı attı.İkinci sette ise büyük çekişme yaşandı. Oyunlarda 4-2 geriye düştüğü seti 6-6’da dengeleyen Sugita, üstün bir performans sergilediği tie-break’i 7/4’lük skorla hanesine yazdırdı ve 1 saat 29 dakika sonunda Antalya Open’da ipi göğüsledi.Tenis yaşantısının en önemli başarısını kazanan Sugita ile ikinciliği elde eden Mannarino’ya ödüllerini Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci, Antalya Vali Yardımcısı Salih Gürhan, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Kaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Burak Kaya ve Türk Ekonomi Bankası Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol sundu.

 “HAYATIMIN EN DUYGUSAL ANI”

Ödül seremonisinde tribünleri dolduran seyircilere bir konuşma yapan Sugita, “Hayatımın en duygusal anını bugün burada yaşıyorum. ATP düzeyindeki ilk yarı finalim ve finalimin ardından ilk zaferime de Antalya Open’da uzandım. Müthiş anılar biriktirdiğim Antalya’ya geri geleceğim, seneye görüşmek üzere” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.