Arif Uğurlu iki başkana birden meydan okuyor!

Arif Uğurlu iki başkana birden meydan okuyor!

Mevlüt Dağdeviren yazdı...

Aslında İzmir’de en ilginç seçim rekabetlerinden birisi Kemalpaşa’da yaşanıyor. Malum Ak Parti özellikle yatırımcı kimliği ile dikkat çeken Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Arif Uğurlu ile yola devam kararı almıştı. Cumhur İttifakının diğer ortağı da Uğurlu’ya destek veriyor.

Ancak Kemalpaşa’da yarış oldukça ilginç!

Çünkü bir başkana karşı iki başkan aynı partiden yarışıyor. CHP Kemalpaşa Belediye eski Başkanı Rıdvan Karakayalı ile belde olduğu dönemde uzun süre Ulucak Belediye Başkanlığı yapan Mehmet Türkmen, kol kola çalışıyorlar. Hatta tüm mitinglere birlikte çıkıp konuşuyorlar.

Daha da ilginç olan Mehmet Türkmen, Arif Uğurlu’nun başkan yardımcısı… Adayların belirlendiği süreçte Ak Partiden istifa etmiş, birçok kişi MHP’ye geçmesini beklerken CHP ile yol yürümeyi seçmişti. Şimdi CHP Kemalpaşa 1.  Sıra Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak, eski Başkan Rıdvan Karakayalı ile bilikte Uğurlu'ya karşı cansiperane bir mücadele veriyor.

Bugüne kadar bir çok ilçede Cumhur ve Millet ittifaklarının adaylarını özellikle miting meydanlarında takip ettim. Ancak Arif Uğurlu kadar özgüven içinde konuşanını göremedim desem haksızlık yapmış sayılmam.

Zira çok net bir şekilde rakibi olup birlikte hareket eden iki başkana birden meydan okuyor.

Miting meydanındaki cümlesi aynen şöyle;

Sayın Rıdvan Karakayalı,  sen de Kemalpaşa’da 5 yıl belediye başkanlığı yaptın, ben de 5 yıl yaptım. Yaptığın bütün projeleri getir, ben de bu 5 yılda yaptıklarımı getireyim. Benim 5 yılda yaptıklarım, senin 5 yılda yaptıklarının 10 katı değilse, hemen şimdi başkan adaylığından istifa ederim.

Bence doğru bir meydan okuma…

Zira belediye başkan adayları genel politika üzerinden rekabet etme ucuzluğundan kurtulmalı…

Çünkü genel politika Genel Başkanların ve milletvekillerinin işi…

Genel politika üzerinden gittiğin zaman zaten oy istediğin bir kesimin ayrıştırmış, ötekileştirmiş olursun.

Ama sen belediye başkanı olmaya, parti rozetini kenara bırakmaya adaysın. Yani herkesin başkanı olacağım ve yerelin imkanları ile en fazla yatırımı yapıp, halkıma en iyi hizmeti sunmaya geliyorum diyorsun.

O zaman doğrusu proje konuşmak, projelerin yapılabilirliğini, kaynağını, fizibilitesini konuşmak gerekir.

İşte Kemalpaşa Belediye Başkanı ve yeni dönemde Cumhur İttifakı Adayı Arif Uğurlu, bunu yapıyor.

Hodri meydan diyor!

Gelin projelerle konuşalım.

Bir şey daha yapıyor, Rıdvan Karakayalı döneminde neler devraldı ise o zamanki resimlerini paylaşıyor ve onların şimdiki halini vatandaşa gösteriyor. Aradaki devası farka dikkat çekiyor.

Mehmet Türkmen’in “5 bin kişiyi belediyede işe alacağım” vaadini çürütüyor. Diyor ki, Cumuhuriyet Halk Partisinin elinde İzmir’de 22 tane ilçe belediyesi var. Bunların çoğunun bütçesi de Kemalpaşa Belediye bütçesinin 5-10 katı, hangisi 5 bin kişi istihdam edebildi. Hangisi 5 bin yeni personele istihdam yaratabildi.

Gerçekçi olmak gerekirse, Kemalpaşa’da iki pehlivanın aynı tarafta olduğu güreşte, diğer pehlivanı alt etmeleri biraz zor. En azından proje, hizmet, performans yarışında alt etmeleri mümkün görünmüyor.

İzmirli çok fazla duymasa da Kemalpaşa Belediyesi 100 bin ve altı nüfusu olan ilçeler arasında sadece İzmir’de değil, Türkiye’de en yatırımcı 3. İlçe…

Bu kolay elde edilebilecek bir unvan değil!

İşte Uğurlu da o müthiş özgüvenini o meydan okuma gücünü buradan alıyor.

Bana göre Ak Parti Uğurlu’yu metropoldeki bir ilçeden aday yapmayarak, elindeki önemli bir kozu kullanmamış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.