Aziz Kocaoğlu'ndan sert "metro bütçesi" açıklaması

Aziz Kocaoğlu'ndan sert "metro bütçesi" açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bornova Yeşilçam Rekreasyon Alanı açılış töreninde yaptığı konuşmada hükümetin Halkapınar ile Otogar arasında yapılacak metro çalışmasına 30 bin lira bütçe ayırmasına sert çıktı.

Ulaştırma Bakanlığı’nın 2019 yatırım programında Halkapınar-Otagar arasında yapılacak metro projesi için ayırdığı 30 bin TL’lik bütçe tepki çekti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Çarp, böl, bozdur bozdur harca! İzmir’e dönüp bakmayanlara sizde İzmirliler olarak dersini vermek zorundasınız” dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bornova Yeşilçam Rekreasyon Alanı açılış töreninde yaptığı açıklamada İzmir Metrosuna 30 bin TL’lık bir bütçe ayrıldığının haberini aldığını belirterek, şunları söyledi: 

"İstanbul Metrosuna 5 milyar, Ankara Metrosuna 3 milyar ayırmışlar. İzmir metrosuna ise 30 bin lira. Çarp, böl, bozdur bozdur harca! İzmir’e şaşı bakanlara ve İzmir’e dönüp bakmayanlara biz de İzmirliler olarak dersini vermek zorundayız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılında kente ayırdığı yatırım bütçesi 1 milyar 611 milyon lira. Merkezi hükümetin ayırdığı bütçe ise 200 milyon liralık bir bütçe. Yani merkezi hükümet Büyükşehir’in 8’de 1’i kadar yatırım yapmayı öngörmüş. 31 Mart’ta oy kullanacaksınız. İzmir’e 30 bin lira ayrılmış. Çarp, böl, bozdur bozdur harca! İzmir’e dönüp bakmayanlara sizde İzmirliler olarak dersini vermek zorundasınız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.