Bakan: Soruşturmalar Soyer'e Cumhuriyetin izinden gittiği için açılmıştır

Bakan: Soruşturmalar Soyer'e Cumhuriyetin izinden gittiği için açılmıştır

Cumhuriyet halk Partisi (CHP) İzmir milletvekili Murat Bakan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e verilen soruşturma kararlarına ilişkin bir açıklama yaptı.

MEDYA EGE- İzmir Büyükşehir Belediye başkanı Tunç Soyer'e yönelik alınan soruşturma kararları tartışma konusu olmaya devam ediyor.

CHP İzmir Milletvekili murat Bakan, Ankara'da bir televizyon programına konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. İzmir'in kurtuluşunun 100. yıl kutlamalarının muhteşem geçtiğini hatırlatan Bakan, "Biz muhteşem bir 9 Eylül yaşadık. Derin yoksulluğun olduğu bu dönemde insanları mutlu eden bir kutlama yaşadık." dedi.

bakan.jpeg

Tunç Soyer'in kutlamalarda yaptığı konuşmasını nUtuk'tan alıntıladığına dikkat çeken Milletvekili Bakan şöyle konuştu; "Tunç Bey açıkça Mustafa Kemal’in izinden gittiğini söyledi. Cumhurbaşkanı üç ayrı konuşmasında Tunç Beyi hedef aldı. Biz arkasından ne geleceğini bekliyorduk. Çok geçmedi üç tane soruşturma geldi. Üç tane değil 300 tane soruşturma açabilirler, hiç problem değil."

Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'e yönelik soruşturma kararlarını 'komik' olarak nitelendiren Murat Bakan açıklamasını "35 yıl önce yapılmış bir protokol söz konusu. FETÖcü savcıların bile bir şey bulamadı bir işten dolayı Tunç Soyer'e soruşturma açıldığı söylendi. Bu Tunç Soyer için onurdur. Cumhuriyetin izinden gittiği için açılmıştır. Bu soruşturmaları da açsalar, biz gittiğimiz yoldan gitmeye devam edeceğiz. Seçim yaklaştıkça ne yapacaklarını şaşırdılar" cümleleri ile sonlandırdı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.