Başkan Aksoy, 3 fidanı şiirle andı

Başkan Aksoy, 3 fidanı şiirle andı

3 fidanı anma etkinliğinde Başkan Aksoy şiir okudu

Menemen Belediyesi, Türkiye’de devrimci hareketin en önemli isimleri arasında yer alan Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ı idam edilmelerinin 47’inci yılında anma etkinliği düzenledi. Etkinlik Menemen’in Kubilay Kültür Merkezi’nde yüksek katılımla gerçekleşti.

fcce97a7-7b23-4ec5-a804-3534e5a08124.jpg

Adaylık süresi boyunca her mitinginde ve konuşmasında ünlü şairlerin şiirlerini okuyan Belediye Başkanı Serdar Aksoy, bugünü anlatmak için konuşmaların yetersiz kalacağını belirterek, “Aslında söylenecek çok şey var ama kelimenin bittiği yer burası. Bugün, Abdi İpekçi’lerin, Ali İsmail Korkmaz’ların, Vedat Demircioğlu ve Mahir’lerin, Yusuf’ların, Deniz’lerin, Sivas’ın, Maraş’ın ve Çorum’un ölüm yıl dönümüdür. Ben bugün için uzun konuşmalar yapmayacağım, yalnızca şu şiirin bir dörtlüğünü burada sizlerle paylaşacağım;

“Ve cellat uyandı yatağında bir gece 
‘Tanrım’ dedi. Bu ne zor bilmece 
Öldükçe çoğalıyor adamlar 
Ben tükenmekteyim öldürdükçe"

Onları katledenleri ve onların idamlarına imza atanların, idamlarına el verenlerin, siyasi ve bürokratların adlarını duymuyoruz bugün. İşte bu şiirde olduğu gibi ve aylardan beri her konuşmamda söylediğim gibi; ‘ bir gider bin geliriz’. Binlerce Deniz, Mahir, Hüseyin, Yusuf, Ali İsmail korkmaz ve niceleri geldi biz kazandık, biz çoğaldık. Söyleyeceklerim bu kadardır.” İfadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.