Başkan Arda: Güçlü nesiller için çalışmaya devam edeceğiz

Başkan Arda: Güçlü nesiller için çalışmaya devam edeceğiz

Gaziemir Belediyesi'nin 'Etkili Ebeveynlik Eğitim Programı'na katılan ebeveynler, eğitimi başarıyla tamamladı. Anne ve babaları tebrik eden Belediye Başkanı Halil Arda, "Gaziemir'de güçlü nesiller yetişmesi için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

MEDYA EGE - Gaziemir Belediyesi, üniversitelerle iş birliği yaparak yürüttüğü çalışmaları sürdürüyor. Bu kapsamda belediyenin, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aysun Doğan’ın koordinatörlüğünde, Kadın Danışma Merkezi'nde ebeveynlere yönelik verdiği sekiz haftalık 'Etkili Ebeveynlik Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan 45 anne ve babaya katılım belgeleri verildi. Belgelerini, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda'nın elinden alan katılımcı ebeveynler, aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

gb3k8gawiaaajv.jpg

Başkan Arda, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Geleceğimizin sahibi çocuklarımızı yetiştiren ebeveynlerin çok büyük sorumlulukları olduğunu biliyoruz. Bu yüzden onları desteklemek için üniversitelerle birlikte eğitimler düzenliyoruz. Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Aysun Doğan’ın koordinatörlüğünü yaptığı Etkili Ebeveynlik Eğitim Programı’nı, Kadın Danışma Merkezi’nde uyguladık. Sekiz hafta süren eğitime katılan 45 anne ve babayı tebrik ediyor, Prof. Dr. Aysun Doğan ve ekibine teşekkür ediyorum. Gaziemir’de güçlü nesiller yetişmesi için çalışmaya devam edeceğiz."

gb3k8gew8aarook.jpg

GAZİEMİR BELEDİYESİ KADIN DANIŞMA MERKEZİ

Hayattaki yükü her geçen gün artan kadınların sorunlarına Gaziemir Belediyesi, Kadın Danışma Merkezi’nde çare buluyor. Merkezde verilen psikolojik ve hukuki danışmanlık hizmetiyle kadınlar sorunlarını aşıyor, çaresizlikten, yalnızlıktan kurtuluyor. Gaziemirli kadınlar, Kadın Danışma Merkezi’nden randevu alarak, psikolojik ve hukuki sorunlarının çözümü için uzman psikolog ve avukatla ücretsiz görüşebiliyor. Merkezde, danışanlarla yapılan görüşmeler tamamen gizli tutulurken, başvuru konularıyla ilgili istatistikler tutuluyor. En çok destek istenen konular, istatistikler ve kadınların doldurduğu hizmet talep formları ile belirlenerek, Ege ve Dokuz Eylül Üniversiteleri ile ortak eğitim seminerleri düzenleniyor. Bu eğitimler sayesinde kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlanırken, sorularına da cevap bulunuyor.

gb3k54mwgaacm3m.jpg

Hukuki danışmanlık hizmeti

Merkezde, Hukuki Danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyen kadınlara avukat tarafından, kadın hakları, aile içi şiddet, boşanma, nafaka, velayet, miras ve veraset ilanı konu başlıklarında bilgiler veriliyor. Avukatla görüşmelerin randevu sistemiyle yapıldığı merkezde, danışanla ilgili bilgiler tamamen saklı tutuluyor.

gb3k8gtw8aaucku.jpg

Psikolojik danışmanlık hizmeti

Merkezde verilen hizmetlerden en fazla talebi psikolojik danışmanlık görüyor. Randevuyla görüşmelerin yapıldığı Psikolojik Danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyenlere, çocuk ve ergen psikolojisi, evlilik ve evlilik sorunları, öfke kontrolü ve stresle başa çıkma yöntemleri, depresyon ve panik atak konularında hizmet veriliyor. Çocuklarıyla yaşadıkları sıkıntıları aşmak için merkeze başvuran ailelere de psikolog desteği verilirken sorunlarını aşmak isteyen çiftlere de evlilik terapisi uygulanıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.