Başkan Gümrükçü'den 1 Mayıs mesajı: "İlk işimiz bankamatik personelle mücadele!"

Başkan Gümrükçü'den 1 Mayıs mesajı: "İlk işimiz bankamatik personelle mücadele!"

Gümrükçü, “Belediye personelimizi liyakate dayalı bir yönetim anlayışını yerleştirmek ve "bankamatik" olarak tabir edilen anlayışla mücadele etmek öncelikli görevimizdir. "

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Gümrükçü, 23 personelin işten çıkarılmasıyla ilgili olarak da çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

58679389_2001958533236566_3872164865636302848_n.jpg

BANKAMATİK OLARAK TABİR EDİLEN…
Gümrükçü şunları söyledi:

Mart'ın sonunda yapılan yerel seçimlerde Çiğli tarihinde ilk kez yüzde 62 oy alarak, İzmir'de 5. Türkiye'de 19. büyük başarıyı yakaladık. Bu başarının en önemli anahtarı "Belediye yönetiminde adamcılıktan uzak, liyakata dayalı bir yönetim anlayışı getireceğimiz ve Belediyeyi toplumun ihtiyaçlarına göre yeniden organize edeceğimiz" noktasında halkımıza verdiğimiz sözdür.

Bu kapsamda; belediye personelimizi, eğitimine, ilgi alanına, tecrübesine göre sınıflandırıp verimli olduğu alanlarda görevlendirmek yani liyakata dayalı bir yönetim anlayışını yerleştirmek ve "bankamatik" olarak tabir edilen anlayışla mücadele etmek öncelikli görevimizdir.

Verdiğimiz mücadelede attığımız ilk adımda, eskiyen bir anlayışın yönettiği şebeke aracılığı ile 1 Mayıs'ın yakın olması istismar edilerek kamuoyu yanlış yönlendirilmeye çalışılmıştır. Belediyemizde örgütlü sendika yöneticilerinin verdiği aşırı tepkiye rağmen, yaptığımız görüşmede kendilerinin de anladığı gibi maalesef Çiğli Belediyesi'nde emek vermeden maaş alan kişiler olduğu görülmekte ve bu gerçek Çiğli halkının büyük çoğunluğu tarafından da bilinmektedir! "Ancak bu böyle gitmez, sömürü devam etmez, yepyeni bir hayat gelir, bizde ve her yerde."

BU DURUM SOLCULUK DEVRİMCİLİK VE SENDİKACILIK İLE…

Geldiğimiz noktada; çalışmayarak, işyerine gelmeyerek vb. yurttaşlarımızın ödediği vergilerle ödenen maaşları alanları savunmak, korumak halkımıza verdiğimiz söze ihanet etmek olur.

Bu durum, ahlaki olmadığı gibi "solculuk", "devrimcilik", "sendikacılık" vb. kelimelerinin altında da gizlenemez. Adalet için 420 kilometre yol yürüyen bir liderin görevlendirmesiyle Belediye Başkanlığı makamına aday gösterilen şahsım ve arkadaşlarım adil olmayan bir davranışın içine girmedik ve girmeyeceğiz. Belediye Başkanı olarak, işçilerin toplumsal duyarlılığının geliştirilmesi, siyasal duyarlılığının arttırılması, bilinçlendirilmesi ile işine ve iş yerine sahip çıkarak, yönetsel süreçlere katılmalarının modelini geliştirmek için mekanizmalar kurmak üzere çalışmalar başlatacağımızı yeniden ilan ediyorum.

Yetkili sendikamızın yöneticilerine, bankamatik olarak, çalışmadan belediyemizden maaş alan, halkımızın vergilerini sömüren kişilerin tespiti ve değerlendirilmesi konusunda yaptığımız ortak çalışma teklifinin kabul gördüğünü görmekten büyük memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim.

Çiğli Belediye Başkanı olarak bir kez daha altını çiziyorum ki; işine sahip çıkan, emeğiyle çalışıp, Çiğli halkına hizmet eden hiçbir arkadaşımızın kaygılanmasına gerek yoktur, halkımız da verdiğimiz sözlerden geri adım atmayacağımıza emin olmalıdır.

Emeğinin ve alın terinin karşılığını almak için çalışan ve mücadele eden bütün emekçilerin 1 Mayıs bayramı kutlu olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.