Başkan Kayalar’dan “Rant ve Mafya” iddialarına yanıt!

Başkan Kayalar’dan “Rant ve Mafya” iddialarına yanıt!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe olağanüstü kongresinde ilçe delegesi Azimet Gürbüz’ün açıklamalarına yanıt verdi.

Başkan Kayalar, Cumhuriyet Halk Partisi Menderes İlçe olağanüstü kongresinde ilçe delegesi Azimet Gürbüz’ün, “Sahilleri belediye işletiyor, sahile şemsiye şezlong attılar, halktan para alıyorlar. Bize bıçkın delikanlılar ters ters bakarak para istiyor. Sahiller halkındır, belediyenin değildir” eleştirisini değerlendirdi.

Belediyenin 45 kilometrekarelik sahilde sadece 5 tane kafesinin olduğunu belirten Kayalar, sahilin halka açık olduğunun altını çizdi. Göreve geldikten sonra sahillerdeki rantla mücadele ettiklerini kaydeden Kayalar, “Menderes İlçemizde 45 kilometre sahilimiz var. Bu dönemde sahilde 5 kafemizi hayata geçirdik. Daha önce kiracılar vardı, bir rant vardı, biz rantı ortadan kaldırdık. 5 tane kafeyi Menderes Belediyesi olarak kendimiz işletiyoruz. Şu anda da 45 kilometre sahili olan bir ilçede yaşıyoruz. Her kafenin önüne 100 metre şezlong atıyoruz. Yani 100 metre çarpı 5 derseniz 500 metrelik yer kullanıyoruz. Yani 44 buçuk kilometre halka açık. Sadece 500 metrelik bir alanı kullanıyoruz, burada da şezlonglarımızın tanesi Menderes Belediyesi olarak 10 lira. Biz ilçemizi, sahillerimizi hiçbir şekilde ranta teslim etmiyoruz. Daha çok Menderes Belediyesi işletiyor ve 2020 yılında çay 2 buçuk liraydı, 2021 yılında da hiçbir zam yapmadık yine çay 2 buçuk lira. Biz işletmelerimizdeki hiçbir ürüne zam yapmadık. Biz vatandaşa kapatmıyoruz, tam aksine açıyoruz. Kesinlikle rant yok, halkımız da memnun” dedi.

kayalardan-rant-ve-mafya-iddialarina-net-yanit-rant-daha-once-vardi-biz-ortadan-kaldirdik-h98284-13a25.jpg

HİZMET İÇİN VARIZ”

Belediyenin sahilde yer alan işletmelerinden vatandaşın memnun olduğunu aktaran Kayalar, “Geçen seneki fiyatlarla bu sene ki fiyatlar da aynı, piyasa koşullarının çok altında, alt ve orta gelirli vatandaşlarımızın aileleriyle hijyenik, uygun fiyatlı zaman geçirebileceği alanlar yaratıyoruz. Daha önce orada kiracılar vardı, ücretler yüksekti. Biz geldikten sonra bütün ürünleri ucuzlattık. Halk oraya gittikten sonra bizden çok memnun olduğunu, sahillerimizin ranttan kurtulduğunu söylüyor. Kesinlikle rant yok, biz halka hizmet için varız” diye konuştu. “

“EK KAYNAĞA İHTİYACIMIZ OLUYOR”

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır’ın, “CHP’nin iktidar olduğu hiçbir belediyenin sahilinde biz mafyaya plaj işlettirmeyiz. Belediye başkanı benim belediye başkanım, aslan gibi arkasında dururuz. Kim ceket altından bize silah gösterirse o silahı da bilmem ne yaparız, biz sokaklardan geliyoruz, asla teslim olmayacağız. O deniz halkın denizidir. O zaman ne farkımız kalır AKP’den AKP rantçı diyoruz, biz halkın yanında olacağız. Ekonomik olarak da belediyemizin kaynağa ihtiyacı varsa başka kaynaklar bulmasına yardımcı olacağız. Ankara’dan gelen para yetmeyebilir, oturacağız yeni kaynaklar için birlikte karar vereceğiz. Hep birlikte yaparız biz bunları, biz becerikli insanlarız” sözlerinin hatırlatılması üzerine konuşan Başkan Kayalar, “Bizim belediye bütçemizde büyük bir sıkıntımız yok. Belediyeyi zaten borçlu devralmıştık. Borçlu bir şekilde gidiyor ama her ay maaşlarımızı ödüyoruz. Bazı aylar parçalı oluyor ödemelerimiz ama genelde o ay içinde maaş ödemelerini bitiyoruz. Kimseye şu an maaş borcumuz yok. 2018’den kalan ikramiyeler vardı onları ödedik. Şu anda sana bu yılın ikramiyeleri kaldı. Onun dışında hiçbir borcumuz yok. Bizim İller Bankası’ndan gelen bir paramız var. Daha önceki dönemlerdeki belediye başkanları bu paraya kredi kullandığı için bu para bize gelmeden kesiliyor. Şu an çok az bir para geliyor. Bu bizim maaşımıza bile yetmiyor. İnsanlar pandeminin de etkisiyle ekonomik anlamda sıkıntı yaşadı. Yaklaşık 11 milyon emlak vergimiz vardı, bunun üçte biri ödendi. İnsanlar vergilerini bile ödeyemiyor. Biz ne kadar vergi gelirse bunu vatandaşa hizmet olarak aktarıyoruz. Bu konuda sıkıntılarımız var. İnsanlar vergilerini ödeyemiyorlar, en büyük sıkıntımız bu. Bu durumda tabi ki belediyelerin ek kaynağa ihtiyacı oluyor” açıklamasında bulundu.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ÇALIŞIYOR”

Belediyeye ait sahil kafelerinde çalışanlarına yönelik ‘mafyatik tipler’ eleştirileriyle ilgili soruyu yanıtlayan Kayalar, “Hayır öyle değil. Biz kafelere genelde o bölgeden insanları işe alıyoruz. Gümüldür de ise Gümüldür’den, Özdere ise Özdere’den insanları alıyoruz. Genelde bunlar üniversite ya da lise öğrencisi oluyor. Sezonluk oluyor. Biz zaten ranttan, mafyadan kurtardık orayı… Daha önce mafyatik tipler vardı, kiracılar istediğini yapıyordu ama şu an kesinlikle Menderes Belediyesi’nin kontrolünde. Beş kafemizde genelde üniversite öğrencileri çalışıyor. Vatandaşlardan da bize güzel tepkiler geliyor. İnsanlar deniz kenarında 2 buçuk liraya çay içiyor. Bu ekonomik krizde bile geçen seneden bu yana da hiç zam yapmadık. Çünkü biz sosyal belediyecilik anlayışıyla yönetiyoruz. Girdilerimiz ne kadar artsa da bunu halka yansıtmıyoruz” dedi.

“OY ORANIMIZ ARTTI”

Göreve geldiğinden bu yana ilçede CHP’nin oy oranının arttığını belirten Kayalar, “Anket yaptırıyoruz. Yüzde 56’ya yakın bir oyla kazanmıştık. Şu an oyumuz daha da arttı. Ne kadar parasız da olsak vatandaşa dokunmaya çalışıyoruz. Sağ olsun İzmir Büyükşehir Belediyemiz de elinden gelen her türlü desteği veriyor. Başkanımız çok yardımcı oluyor. Birçok alanımızı asfaltladık, yollarımızı yaptık, 5 tane sosyal tesis açtık, kadın danışma merkezi açtık, giyim bankası açtık, kreş açtık. Başkanımızın sözü var; 2022 yılında 4 büyük proje başlıyor, 2022 sonunda da ilçemize kazandıracağız” diye konuştu.

“ÇÖPLÜK DEĞİL FABRİKA”

‘İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menderes’e yapılmak istenen katı atık bertaraf tesisi ile ilgili tepkiler devam ediyor mu?’ sorusuna yanıt veren Kayalar, “Bir çöplük alanı değil, fabrikasyon sistemi var. Çöpler geliyor ayrıştırılıyor, kalanlar gübre oluyor. Bu modern tesisler tüm dünyada var. Menderes’te tüm ön yargılar kırıldı. Çünkü çöpün bir şekilde bertaraf edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.