Başkan Özkan: Gençlere gerekli tolerans verilmiyor

Başkan Özkan: Gençlere gerekli tolerans verilmiyor

Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaret eden Başkan Seyit Mehmet Özkan, Türkiye’de genç futbolculara tahammül edilmediğini ve gerekli toleransın verilmediğini söyledi.

Altınordu Futbol Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve Altınordu Kurumsal İletişim Direktörü Can Erbesler, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni ziyaret edip öğrencilerle buluştu. Futbolun günümüzdeki en popüler spor dalı olduğunu kaydeden Altınordu Başkanı, “Popüler olmasının getirisi ile sektörel olarak yapılan yatırımlar çok büyüdü. En büyüğü başta İngiltere olmak üzere, İspanya ve Fransa liglerine yapılan yatırımlar oldu. Sektörü ülkemiz için değerlendirdiğimizde, gelişmesi adına yapılacak olan en faydalı şey, futbol akademileri kurmak olacak” dedi.

Ülkemizde genç futbolculara tahammül edilmediğini vurgulayan Seyit Mehmet Özkan, “Ülkemizde sporcu gençlerimize yeterli imkân ve tahammül gösterilmiyor. Halbuki çaylaklıktan yetişkinliğe evrilen gençlerimize tolerans göstermemiz gerekiyor. Futbolda baş gösteren kapitalizm de buna neden oluyor. Fakat futbol, dershanede gelişecek bir alan değil. Bu sebeple, çocuklarımıza futbolda ‘Alman Disiplini’ uygulanması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

konferans-16.jpg

ANTRENÖRLERİ EĞİTİM İÇİN YURT DIŞINA GÖNDERİYORUZ

Başarılı antrenörler yetiştirmek üzere çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Özkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Altınordu Futbol Kulübü’ne gelirseniz, Avrupa'da bile benzeri olmadığını görebilirsiniz. Ege, Dokuz Eylül ve Celal Bayar Üniversitesinde akademik başarıya sahip olan öğrencilerden antrenör seçiyoruz. Bu öğrencilerin amatör takımlarda futbol oynamasını istiyoruz. Hepsine çalışıp, kendilerini aşmalarını öğütlüyoruz. Her yıl 3 antrenörü Erasmus Programı ile yurtdışına gönderiyoruz. Orada Borussia Dortmund gibi takımlarda antrenmanlara katılıyor ve kendilerini geliştiriyorlar”

EÜTV’DE YAYINA KATILDI

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, İletişim Fakültesi bünyesinde yayınlanan EÜTV’de yayınlanan ve İletişim Fakültesi Dekanı Dilek Takımcı’nın sunduğu “Yakın Mercek” programına katıldı.

program-sonu.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.