Başkan Sandal: Depremzedeler için düzenleme istiyoruz

Başkan Sandal: Depremzedeler için düzenleme istiyoruz

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, bir kez daha depremzedelerden alınan vergiler için yasal düzenleme yapılması talebinde bulundu.

MEDYA EGE - 30 Ekim Depreminde en çok yıkımın olduğu ilçe olan Bayraklı’da 1500’ten fazla ağır, 25 binden fazla da orta hasarlı ev bulunuyor. Evleri yıkılan ancak hala vergi ödemek zorunda bırakılan Bayraklılılar ve Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, FOX TV’de Çalar Saat’e konuştu.

fb27gwrqou-8bnwhnssmoa.webp

YASAL DÜZENLEME İSTİYORLAR

“Vatandaşın üzerinde 17 milyon; faiziyle birlikte 20 milyondan fazla vergi var” cümleleri ile vatandaşların zor durumda olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Sandal, şöyle konuştu; “Bu vergiler yasal kanunla düzenlenmiş vergi olduğu için tahsil etmek zorundayız. Vatandaşın belediye ile işi olduğunda bu vergileri ödemek zorunda kalıyor. Yasal bir düzenleme istiyoruz çünkü bu vatandaşlarımız için acil bir durum.”

baskanimiz2022331101914644.jpg

VATANDAŞ EKONOMİK SIKINTIDA

Öte yandan evi ağır hasar alan vatandaş Suna Özgündüz de vergilerden muaf olmaları gerektiğini şu sözlerle ortaya koydu; “Evi eşyalarla birlikte yıkıldı, ağır hasarlı ev. Vergilerden muaf olmamız gerekir, olmayan evimize vergi veriyoruz. Geçen sene de verdik bu sene de borç çıktı. Biz depremzedeyiz, bize bu konuda muafiyet getirilmesi gerekir.”

Başka bir depremzede Çiler Özcü ise boş binaya vergi ödemek istemediğini ve ekonomik kriz nedeniyle de zor da olduklarını “Vergiyi ödemek istemiyorum. Bizim için çok zor. Emekli maaşı alıyorum, zaten zor geçiniyoruz. Ödememizin imkanı yok. Birikmiş vergiler var. Depremzedeleri görmelerini, duymalarını isteriz” cümleleri ile açıkladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.