Başkan Soyer: İzmirliler için çalışmak ayrıcalık

Başkan Soyer: İzmirliler için çalışmak ayrıcalık

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Johannes Wimmer ile yapılan kültürel ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesini odağına alan görüşmede Başkan Tunç Soyer “İzmir'de Avusturya Günleri yapabiliriz” dedi.

Avusturya Büyükelçisi Dr. Johannes Wimmer ve Avusturya İzmir Fahri Konsolosu Ülkü Caner, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Büyükelçi Wimmer, İzmir'in köklü tarihine ve kültürel yapısına vurgu yaparken Başkan Soyer de bu kentte yaşamaktan ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yapmaktan gurur duyduğunu belirterek “İzmirliler için çalışmak bir ayrıcalık” ifadelerini kullandı.

s391523.jpg

“İzmir'de Avusturya Günleri yaparız”

Başkan Soyer, kentler arası diplomasinin yeniden canlandırılması gerektiğini belirtirken, “Pandemi sonrasında ikili ilişkilerimizi güçlendirmeye kültür ile başlayabiliriz. Çünkü bu şekilde ekonomik ilişkiler de güçlenecektir” dedi. Wimmer de kardeş kent çalışması başlatabileceklerini vurgulayarak “İzmir'de 20 Avusturyalı firma bulunuyor. Hâlihazırda ilişkilerimiz var ama daha fazla geliştirebiliriz” diye konuştu.

s53830.jpg

Başkan Soyer bunun üzerine İzmir'de Avusturya Günleri, Graz'da da karşılığı yapılabileceği önerisinde bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.