Başkan Tugay, "Yanımda işe yaramayan insan istemiyorum"

Başkan Tugay, "Yanımda işe yaramayan insan istemiyorum"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay çalışma anlayışını ortaya koydu, "Yanımda işe yaramayan insan istemiyorum" dedi.

31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerde Karşıyaka'da İYİ Parti'nin aday çıkarmasına rağmen yüzde 70.8 oy oranıyla büyük bir başarıya imza atarak Belediye Başkanı seçilen ve mazbatasını almaya hazırlanan Cemil Tugay, çalışma prensiplerine ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Ege Türk TV’de Gazeteci Müslüm Karaaslan’ın hazırlayıp sunduğu “Kamuoyu” programında değerlendirmelerde bulunan Tugay,  göstermelik her türlü çalışmaya karşı olduğunu, popülist söylemlerden, anlayıştan rahatsızlık duyduğunu belirterek yağcılık anlayışıyla çalışanlarla sorunu olacağını, emekçi olanları ise sırtında taşımaya hazır olduğunu söyledi.

Başkan seçildikten sonra ilk televizyon programına katılan Karşıyaka'nın çiçeği burnunda Belediye Başkanı Cemil Tugay, Ege Türk TV'de Kamuoyu programında Gazeteci Müslüm Karaaslan'ın konuğu oldu. Tugay, Karşıyaka stat yapılmasından Yamanlar'a katı atık tesisi kurulması, Neden siyasette yer aldığından önümüzdeki döneme ilişkin projelere kadar pek çok konuda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Özellikle çalışma prensiplerine ilişkin belediye çalışanlarına önemli mesajlar veren Tugay, popülist söylemlerden hoşlanmadığını, emekçileri her zaman el üstünde tuttuğunu söyledi. 

20190404_161600.jpg

Ciddi bir gözlemci olacağım

Tugay, "Göstermelik her türlü çalışmaya karşıyım. Popülist yaklaşımlardan, popülist söylemlerden, anlayıştan rahatsız olurum. Ciddi gözlemci olacağım, ciddi müdahaleci olacağım. Belediye içerisinde insanların mutlu çalışabilmesi için, üretken olması için çok çaba göstereceğim. Buradan başlamak gerektiğini düşünüyorum. Çalışan, iyi niyetli olan,  üretmeye çalışan, gerçekten belediyeyi seven, Karşıyaka'yı seven ülkesini seven kim olursa olsun, hangi seviyede çalışan olursa olsun benim için kardeştir, iş arkadaşıdır, yoldaştır. Onlarla her şeye varım. Onların iyiliği için her şeyi yapmaya hazırım. Burada problem hissettiğim şey, gideyim başkanı yağlayayım, müdürü ya da başkan yardımcısını kafalayayım,  onun üzerinden yan gelip yatayım, hiçbir şey yapmayıp maaşımı alayım diyenler. Bunlarla benim sorunum olacak." dedi.

Yanımda işe yaramayan insan istemiyorum

Dürüst, emeği ile çalışan, alın teri döken işçilerin her türlü hak arayışında yanlarında olacağını da vurgulayan Tugay, "Yanımda işe yaramayan insan görmek istemiyorum" dedi. Tugay şöyle konuştu: 

"Göreve başladığım andan itibaren insanlardan iş bekliyorum, çalışma bekliyorum,  iyi niyet bekliyorum, dürüstlük bekliyorum. Başka türlü davranışlara da reaksiyon göstereceğim. Bir kenarda hiçbir şey üretmeden boş oturan, işe yaramayan  insan görmek istemiyorum. Herkes çalışsın,  kimse işten çıkmasın kimseyle ilgili sorunum yok. Ama göz boyayıcı iş yapmaya kalkmasınlar. Aksayan yerler varsa onları düzelteceğiz,  sonra huzur içerisinde üretken bir döneme gireceğiz. Emekçi olan insanları sırtımda taşımaya hazırım. Hiçbirinin hakkını yememeleri için maaşlarının, sosyal haklarının daha iyi olması için onlarla birlikte mücadele etmeye hazırım. Çalışmadığı halde göz boyayarak bir şeyler yapıyormuş gibi gözüken,  üstüne üstlük daha fazla maaş isteyen insanlarla benim sorunum olacak."

Yalı'ya stat yapılmasına karşı değilim

Başkan Tugay, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Karşıyaka Yalı'ya yapmasını planladığı stada karşı olmadığını da belirterek İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Yamanlar'a kurmayı planladığı katı atık tesisine ise sıcak bakmadığını, karşı olduğunu ifade etti. Programda seçim sonuçlarını da değerlendiren Cemil Tugay, Millet İttifakı'nın bir diğer temsilcisi İYİ Parti'nin Karşıyaka'da seçime girmesi ve önemli oranda oy almasına rağmen elde ettikleri oy oranının başarılı olduğunu ifade etti. Çevresinde sevilen, sayılan, kariyer sahibi bir doktor olarak tanınan Tugay ayrıca, çocuklarının ve ülkenin geleceği, aydınlık yarınlar için siyasette yer aldığını, il yönetimi komisyonlarında, kent konseyinde görevler üstlendiğini ve iki dönem de ilçe başkan yardımcılığı görevlerinde bulunduğunu ifade etti.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.