Başkan Uygur bir kez daha mahkeme önünde aklandı

Başkan Uygur bir kez daha mahkeme önünde aklandı

Torbalı Belediye Başkanı R. İsmail Uygur ile belediye çalışanlarının aralarında bulunduğu 39 sanığın, “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla yargılanmaları sona erdi. Başkan Uygur bir kez daha mahkeme önünde aklandı.

Torbalı Belediye Başkanı R. İsmail Uygur ile belediye çalışanlarının aralarında bulunduğu 39 sanığın, “ihaleye fesat karıştırma” iddiasıyla yargılanmaları sona erdi. Mahkeme 39 sanığın suçsuz olduğunu 8 yıl sonra karara bağladı. Ortada suç olmadığını dolayısıyla suç unsurunun da bulunmadığını belirten mahkeme, Uygur’u bir kez daha adalet önünde akladı. Tüm ihale dosyalarından ayrı ayrı beraat edilen Uygur ve diğer 38 sanığın üzerlerine atılı olan suçu işlemedikleri ortaya çıkarken yine 11.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava kapsamında ‘Görevi kötüye kullanma’ suçundan da yargılanan Uygur’un dosyası mahkemece düşürüldü.

İDDİANAMEDEN
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Torbalı Belediyesinde 2004, 2005 ve 2006 yıllarında, müfettiş incelemelerinde ve açılan soruşturmada 34 ihale ile 11’i doğrudan hizmet alımını aynı şirketten yaptığı iddia edilen Belediye Başkanı Uygur ile 39 sanık hakkında, TCK’nın 235/1. maddesi gereğince, “kamu kurum veya kuruluşları adına yapılan mal veya hizmet alım veya satımlarına ya da kiralamalara ilişkin ihalelere fesat karıştırmak” suçundan 5 ile 12 yıl arasında hapis cezası istenmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.