BEYNİMİZ SÖYLÜYOR AMA BİZ ANLIYOR MUYUZ ??? SİZCE KAÇ DUYUMUZ VAR Kİ ?

BEYNİMİZ SÖYLÜYOR AMA BİZ ANLIYOR MUYUZ ??? SİZCE KAÇ DUYUMUZ VAR Kİ ?

Nedense bize beynimiz ya pek öğretilmemiştir yada eksik öğretilmiştir. Daha fenası yanlış öğretilmesidir ki bunu şu anda hiç irdelemeyelim.

Nedense bize beynimiz ya pek öğretilmemiştir yada eksik öğretilmiştir. Daha fenası yanlış öğretilmesidir ki bunu şu anda hiç irdelemeyelim.     

    Çocukluğumuzdan beri bize beş duyumuz olduğunu öğretmişlerdir, fakat bu tamamı ile yanlıştır. Beş duyumuz değil “beş duyu organımız” vardır; dahası beyin görevini tam yapamıyorsa, duyu organlarında bir bozukluk olmaması bir şeyi değiştirmez. Yani o duyu organından yararlanmamız söz konusu değildir. Peki bu  hangi duyularımız vardır ? Bize bugüne kadar öğretilenler gibi beş duyu diye ısrar mı etmeliyiz ?? Peki başka duyular var mı? Evet üstelik pek çok!!! Bu konu pek çok yabancı üniversitede inceleniyor ve her gün şaşırtıcı sonuçlar  alınıyor. Örnek verecek olursak Amerika Birleşik Devletleri’ndeki , Massachuttses Institute of Technology bu araştırmaların öncülerindendir.

    Konuyu biraz değiştirelim. Hiç siz tam uzun zamandır haber alamadığınız bir arkadaşınızı düşünürken, Onu aniden karşınızda buldunuz mu? Kendi kendinize bir şarkı mırıldanırken radyoyu açtığınızda, o şarkının çalındığına tanık oldunuz mu? Bir dostunuzu özleyip telefonunu çevirdiğinizde telefonun meşgul çaldığı ve numara düştüğünde de, dostunuzun “Kalp kalbe karşıymış, ben de seni arıyordum, telefonun meşguldü” dediği oldu mu? Sayısız örnekler verilebilir böyle. Hepimiz az yada çok bu tür olaylar yaşıyoruz ve genellikle ya yorum yapmıyoruz yada bir anlam veremiyoruz.

    Ya rüyalara ne demeli? Bir rüya görüyorsunuz ve aynı olayları daha sonra aynen yaşıyorsunuz. Rüyanızda deniz görüyorsunuz ve aklınızda hiç olmadığı halde bir deniz yolculuğu yapıyorsunuz. Her neyse bunlar zaten oluyor ve olacak.

    Nedir bunlar? Tesadüf? Şans? Zihinsel Güç? Medyumik yetenek? Eh! Belki... “Psişik Yetenek”, “Psişik Güç” Elbette!!! Yani beyninizin pek de keşfetmediğiniz güçleri ve yetenekleri.

Bu bilmediğiniz yeni yetenek ve duyularımız için birlikte, bilgi dünyasında kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz ?

Buyurun bu geziye birlikte çıkalım.

Devamını buyurun FESTİVA etkinliğindeki seminerde birlikte izleyelim. 

Tarih: 9 Aralık 2015 Cuma   Saat: 16.00

Yer:    İzmir, KONAK; ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.