Binali Yıldırım'ın "Çaldılar!" açıklamasına Öztrak'tan sert tepki!

Binali Yıldırım'ın "Çaldılar!" açıklamasına Öztrak'tan sert tepki!

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ın 'çaldılar' açıklamasına sert tepki gösterdi.

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme ilişkin basın açıklamasında bulundu.

Öztrak, "İstanbul seçimleri neden yenileniyor?" sorusuna "Çünkü çaldılar" diye yanıt veren AKP'nin İstanbul adayı Binali Yıldırım'ı çok sert sözlerle eleştirdi.

"YSK, polisler, savcılar emrinizde, 17 yıldır iktidardasınız... Eğer bir oy hırsızlığı varsa bunu sizden başka kimse yapmış olamaz." diyen Faik Öztrak, "İstanbul rantı için bırakın itibarlarını ahiretlerini bile yakmaya kalkmışlar." şeklinde konuştu.

Öztrak'ın açıklamalarından satır başları;

İstanbul’un seçilmiş başkanı sayın Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının gasp edildiği 6 Mayıs sandık darbesinin ardından tam bir hafta geçti. Ama bu darbeye alet olanlar halen gerekçeli kararını açıklamadılar. Seçimi iptal gerekçelerini kaleme alma işini yavaştan alıyorlar. YSK iktidardaki darbe mahvillerine yeni senaryolar yazabilmeleri için zaman ve zemin kazandırmaya çalıştığı anlaşılıyor. Ekrem İmamoğlu’nun gasp edilen mazbatasına hukuki kılıf bulmaları mümkün değil.

AKP'nin adayı çıkmış oyları çaldılar diyor. YSK, polisler, savcılar emrinizde, 17 yıldır iktidardasınız... Eğer bir oy hırsızlığı varsa bunu sizden başka kimse yapmış olamaz.

Atalarımız boşuna yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış dememiş. "Çaldılar" sözünü bu ülkede TBMM başkanlığı, başbakanlık yapmış biri söylüyorsa bu çok üzücüdür. Mübarek ramazan ayında kul hakkı yiyorlar. İstanbul rantı için bırakın itibarlarını ahiretlerini bile yakmaya kalkmışlar.

'Her şey güzel olacak Ekrem abi' sözü iktidarı korkutmuş gözüküyor. Bu sloganı itibarsızlaştırmak için elinden geleni yapıyorlar. Kendilerine muhalefet eden herkesi eski ortaklarıyla işbirliği yapmakla suçluyorlar. Ama her nasılsa bu eski ortaklarda onların değirmenine su taşımaya devam ediyor. 

Dün Erdoğan'ın sanatçıları tehdit etmesi içine düştükleri çaresizlikleri açıkça gösteriyor. Herkes konuşacak, sanatçısı, iş adamı, akademisyeni... Millet konuşacak. Çünkü başka ülkemiz, başka Türkiye yok.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.