''Bir Abdal'ın Hikayesi''nde Neşet Ertaş Anıldı

''Bir Abdal'ın Hikayesi''nde Neşet Ertaş Anıldı

Öğr. Gör. Aydın: ''Neşet Ertaş Cumhuriyet döneminde yetişmiş en önemli sanatçılardan bir tanesidir''

Kübra Baltacı-Engin Türkyılmaz -Berk Titizcan / İZMİR(Ege Ajans)- Ege Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuvarı Türk Halk Müziği Topluluğu Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda unutulmaz bir organizasyona imza attı. “Bir Abdal’ın Hikayesi’’ adı altında düzenlenen gecede öncelikle bozkır şairi Neşet Ertaş’ın ozanlığı, türkülerine olan tutkusu ve yardımseverliği anlatıldı. Tamamı Neşet Ertaş’a ait olan besteler yaklaşık 60 kişilik ekip tarafından dinleyicilerin beğenisine sunuldu. Konserin koro şefliğini Öğr. Gör. Atabey Aydın üstlendi. Birbirinden güzel türküler; bağlama, kaval, kabak kemaneler gibi çeşitli enstrümanlarla seslendirildi. Yer yer ünlü ozanın hayatından kesitler verilerek izleyenler Neşet Ertaş’a bir nebze de olsa özlem giderdi.

+++

Gecenin sonunda Ege Üniversitesi Devlet Türk Musikisi Konservatuvarı Müdürü Prof. Mehmet Öcal Özbilgin, ‘‘Türk müziği bölümümüz her sene farklı bir hoca eşliğinde belli bir konsept içinde konser veriyor. 3 yıldır bizim koro şerifliğimizi Atabey Aydın yapıyor. Yaklaşık bir yıldır bu konsere hazırlandılar ve çok ciddi emek sarf ettiler. Çalışmanın sonucunda ise gurur verici sonuçların ortaya çıkması bizi fazlasıyla mutlu etti’’ diye konuştu.

68588286-d754-4d61-acb2-b0c60fc2206b

Koro Şefi Öğr. Gör. Atabey Aydın; ‘‘ Bu seneki çalışmamız Neşet Ertaş idi. İşimiz çok zordu. Çünkü Cumhuriyet döneminde yetişmiş en önemli sanatçılardan bir tanesidir. Hem yakıcı sesiyle hem icrasal anlamda çok önemlidir. Ege Üniversitesi Konservatuarı seviyesi yüksek bir eğitim veriyor. Öğrencilerimizle Neşet Ertaş’ı yad etmek istedik. Herkese teşekkürlerimizi sunarız’’ diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.