Büyük kumpas! Arkasında kimler var?

Büyük kumpas! Arkasında kimler var?

Erdal Karakavukoğlu yazdı...

Maliye Hazinesi ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığının “edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum veya kuruluşları ihalesine fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilik” iddiasıyla FETÖ’den tutuklu Erkan Karaarslan ve bazı belediye yetkilileri hakkında açtığı davanın 3. duruşması, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlandı.

Davanın 12 Şubat’ta görülen 2. duruşmasına tutuklu bulunduğu Ankara Sincan T Tipi Kapalı Cezaevi’nden ilk kez katılan ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün sözde ‘belediyeler imamı’ olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan, tutuklanmadan önce aylık gelirinin 50 bin TL olduğunu iddia etmiş, iddianame ve ek belgeler eline ulaşmadığı için savunma yapmayı reddetmişti.

Erkan Karaaslan, saat 09.30’da Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek duruşma için Aydın’a getirilerek özel bir hücreye konuldu. Sabah saatlerinde cezaevinden alınan Karaarslan, gazetecilerin görüntü alamaması için Aydın Adliyesi’nin yemekhanesinden duruşma salonuna alındı.

Duruşma Eylül ayına ertelendi.

ŞOK SÖZLER

Erkan Karaaslan’ın Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu aleyhinde açıklamalar yapmasını kim istedi.

Ailesi ile bile görüştürülmeyen Erkan Karaarslan’la cezaevinde rahatça görüşmeye g iden Serhan Seyhan hangi izinle ve hangi kimlikle cezaevine alındı.

Hangi bakanlar Erkan Karaarslanın belediye başkanları aleyhinde açıklama yapmasını isteyip tahliye vaadinde bulundu.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a yakınlığı ile bilinen Serhan Seyhan hangi organizasyonun içinde kimin taleplerini Erkan Karaarslan’a iletip o da tahliye vaadinde bulundu.

Çerçioğlu ve İmamoğlu’na kurulan kumpasın arkasında kimler var?

Sincan Cezaevinde tutuklu bulunan Erkan Karaarslan’ın mahkemedeki savunmasında şok iddialar gündeme geldi.

Aydın’da gazeteci kimliği altında AK Partili Mustafa Savaş’a yakınlığı ile bilinen Serhan Seyhan’ın Sincan Cezaevinde Erkan Karaarslan görüşmesinin ortaya çıkması kumpasın boyutlarını ortaya çıkardı.

14 Mayıs’ta Aydın’da hakim karşısına çıkan Erkan Kararaslan savunmasında yerel seçimler öncesine denk gelen tarihlerde Serhan Seyhan’ın kendisiyle cezaevinde görüştüğünü ifade etti. 

Seyhan’ın başta Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP İstanbul Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu hakkında beyanda bulunması halinde aynı gün tahliye edileceğini vaat etmesi  aksi takdirde hüküm giyeceğini söylemesi akıllarda soru işaretleri bıraktı.

Serhan Seyhan’la yaptığı görüşmede yargılanmasının belediye başkanları ile alakası olmadığı yönünde de açıklama yaptığını belirten Erkan Karaarslan, kendisine faks çekeceğini belirtip görüşmeyi noktaladı. Serhan Seyhan’la yaptığı görüşmeden bir gün sonra 15 Mart 2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet  Savcısının kendini odasına davet ettiğini ifade eden Erkan Karaarslan, “İstediğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını, istediğim kişi ile beni görüştürebileceğini söyledi. Tutanaklarda isminin geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalardan beraat etmemi ve tahliye olmamı da bu beyanlar ile ilişkili olacağı söylediler. Bu süreç devam etmiştir. 18 – 19- 20 – 20- 27 mart tarihlerinde cezaevinde talebim olmaksızın gelenler olmuştur. Bunlarla ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuru yaptım” dedi.

Erkan Karaarslan’ın Aydın Adliyesi’nde çıktığı duruşmada verdiği bu ifadelerin ardından akıllara şu sorular geldi:

  1. Serhan Seyhan avukat değil, Erkan Karaarslan’ın akrabası da değil? Cezaevinde görüşmeyi kim sağladı?
  2. Serhan Seyhan’ın arkasında kimler var?
  3. Önce psikoloğa götürülen Erkan Karaarslan’ın baskı altında olmadığına dair ifade alınıp sonra Serhan Seyhan’la görüşmesini sağlayan üst akıl kim?
  4. Karaarslan’ın ailesine ve avukatlarına ulaşan bakanlar kimler?
  5. FETÖ / PDY ile mücadele edilirken FETÖ / PDY tetikçilerinin daha önce Ergenokon ve Balyoz’da yaptığı gibi bu kumpası kurmaya çalışanlar kimlerdir?
  6. Karaarslan’ın Aydın’da yargılanmasından bir gün önce Denge Gazetesi’ne Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında yakalama kararı çıkacağını servis edenler kimler?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.