Cevat Durak Bayraklı'ya mı geliyor?

Cevat Durak Bayraklı'ya mı geliyor?

İzmir’ Büyükşehir adayını ve ilçe belediye başkan adaylarını henüz açıklamayan Chp Genel Merkezi’nde İzmir’in gözde ilçesinden, yeni kent merkezi olarak geçen Bayraklı’da önemli gelişmeler yaşanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin İzmir çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın ilçesinde 3. dönemi düşünmediğini birçok yerde dile getirmesinin ardından Bayraklı’da (Karşıyaka eski Belediye Başkanı) Cevat Durak’ın adı öne çıkmaya başladı.

Ankara kulislerinden gelen bilgiye göre, İzmir adayları konusunda ince eleyip sık dokuyan Genel Merkezi’n 10 yıllık belediye başkanlığı süresinde Karşıyaka’da güzel işlere imza atan Cevat Durak’ın ismi ön plana çıktı.

Büyükşehir’e adaylığını ilan eden Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak’ın daha önce yönetiminde olduğu komşu ilçe fikrinin kendisine iletilmesinin ardından ikna edilmeye çalışıldığı öğrenildi.

 Edinilen bilgiye göre, Genel Merkez ilçede yaşayan ve yaşamayan bazı isimlerin başvurularını değerlendirirken ilçeyi tecrübeli bir isme emanet etme konusunda partinin üst yöneticileri de dahil yapılan toplantılarda tek bir isim konusunda hem fikir olunduğu iddia edildi.  Bayraklı ele alındığında ortaya çıkan “komşu ilçe” formülü ile gözler  Karşıyaka eski Belediye Başkanı Cevat Durak’a çevrildi.   İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik adaylık talebini daha önce ilan eden Durak’ın her taşını bildiği bir ilçe olan Bayraklı’dan aday gösterilebileceği belirtildi.

Durak’ı ikna çabalarının sonuç verdiği konuşuluyor

Bayraklı’nın kendisi için önemi yakın çevresi tarafından da bilinen Durak, ilçe halkına yaptığı hizmetlerle ilçe sakinlerinin de unutmadığı isimler arasında. 2004 yılında Karşıyaka’ya talip olduğunu açıklayan Cevat Durak’ın adaylık açıklamasını da o zamanlar Karşıyaka’ya bağlı olan Bayraklı Yamanlar’da yapmış,bu ince davranışıyla ilçe halkının takdirini kazanmıştı. Öyleki o dönemlerde  ilçe olmak isteyen Bayraklı, Durak’ın ilçeye yerinde hizmetleriyle fark yaratmaya başlamıştı. Bu sayede  referandumda da “Bayraklı ilçe olmasın” diye ilçe halkı tarafından yüksek oranda bir oy almıştı. Bu özellikleriyle Bayraklı’da hatrı sayılır oy kitlesine sahip olan Durak, Genel Merkezi’n bu talebini kırmayacağı düşünülüyor.  Partisine olan bağlılığı bilen Durak’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olmasına rağmen kendisi için  ‘komşu ilçe’ formülünü düşünen CHP Genel Merkezi ve parti üst düzey yöneticilerinin  ikna turlarının sonuç verdiği Ankara’dan sızan bilgiler arasında yer alıyor.

Bayraklı’nın mahalleleri dahil birçok dengesine hakim olan Durak’ın inşaat mühendisi kimliği nedeniyle kentsel dönüşüm projeleri dahil birçok çalışmada avantaj olabileceği dile getiriliyor.  Karşıyaka’da 2004- -2014 yılları arasında 10 yıl belediye başkanlığı yapan tecribeli siyasetçi Cevat Durak, Bayraklı ilçe olmadan önce de 5 yıl boyunca Bayraklı bölgesini yönetmişti. Bayraklı halkı tarafından yakından bilinen Durak, ilçe için konuşulan tek isim olduğu ve kendisiyle yapılan görüşmelerin sonuç verdiği konuşuluyor. Kulislerde ikna edildiği iddia edilen Durak’ın Genel Merkez tarafından adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

“İlçe başkanlığı bana göre değil” demişti 

İzmir’in en büyük ilçeleri arasında yer alan Bayraklı’da 10 yıldır görev yapan ilçenin kurucu Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için dosya almış daha sonra talebini geri çektiğini açıklamıştı.  Yaklaşık 1 ay önce ise, Radyo Romantik Türk’te katıldığı Manşet Programı’nda açıklamada bulunan Başkan Karabağ, Bayraklı’da 3. döneme talip olmadığını bu sözlerle ifade etmişti:  “Bayraklı’nın imar revizyonu kentsel dönüşüme ayrılan bölge olmadı. Refik Şevket Alpaslan Cengizhan Mahallerinde imar düzenlemesi yapılabilir. Bu yapıldığında daha hızlı değişir. Bu da büyükşehir kararı. İşte ilçe belediye başkanlığının yetkileri sınırlı. O yüzde bana göre değil, ilçe belediye başkanlığı.  Arzuladığım her şeyi yapamıyorsam burada ne işim var benim. Yetkinde yoksa takılıyorsa bu iş. Büyükşehir bu konuda sıkıntı yaratmadı ama tepeler kentsel dönüşüm bekliyor. Bana kalsa hiç bekletmem. Emsal kararlara bakınca oradakiler kabul etmez. İçlerinde büyüdüm 4 katlı kaçaklarını kolay kolay vermez. Gönüllü değiştirmeye bakacaksın.  Bölgesel revizyon içerisinde müteahhitler onlara kabul ettirir.  Onun için bırakıyorum. Meclisin yetkisi yok. Belediye başkanının sınırlı bir görevi var. Ama bu bölgenin çocuğu olduğumuz için görevimizi yaptık. Şantiyeleri yaptık. Muhteşem bir belediye binamız var.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum