CHP İl Başkanı Yücel: "Kan değişikliğine ihtiyaç vardı"

CHP İl Başkanı Yücel: "Kan değişikliğine ihtiyaç vardı"

Yücel, adaylar belirlendikten sonra bazı kırgınlıkların olduğunu belirterek, “Kimseye adaylık garantisi verilmedi” dedi.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Büyükşehir Belediye Başkanı adayı ve 28 ilçe belediye başkan adayının açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu.Yücel’in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

“SARAYIN DAYATMASIYLA İZMİR’E GÖNDERİLEN İSMİ,  TUNÇ SOYER’LE KIYASLAMAK HİÇ DOĞRU DEĞİL”

İçinde bulunduğumuz süreçte yaşanan gelişmeler sonrası açıklama gereği duydum. 26 Ocak’ta gerçekleşen parti meclisinde 23 belediye başkan adayı ve büyükşehir adayı belli oldu. Parti içi yarış bitti. Öncellikle Tunç Soyer’e ve ilçe belediye başkan adaylarımıza hayırlı olsun. Bizim kritiklerimiz; İzmir profiline uygun isimler, örgüt geçmişi olan isimler olmasıdır.  Adaylarımızın hepsi bu kriterlere sahip. Sürecinin uzamasının tek sebebi budur. Biz CHP olarak, başkaları gibi dışarıdan aday birinin olmasını istemedik. Bu İzmir’e yanlış olduğunu düşünüyorum. Tunç Soyer, İzmirliler tarafından desteklenen, İzmir kültürüyle yetişmiş, tüm Türkiye ve Avrupa’da tanınan bir isim. Tunç Soyer’in adaylığı konusunda tepkiler doğru değildir. Bir ismin babası ile yargılamak, hukuki olarak da yanlış. Sarayın dayatmasıyla İzmir’e gönderilen ismi,  Tunç Soyer’le kıyaslamak hiç doğru değil. 

"DEMOKRASİDE BİZİM İSTEDİĞİMİZ BİR İSİM OLMADI DİYE KÜSMEK YOKTUR"

Bu süreçte yoğun bir mesai harcadık. Tüm örgütten görüşler aldım. Yöneticilerimizle paylaştık. Objektif bir şekilde masaya yatırıldı. İzmir il örgütü olarak işin içindeydik. Siz de biliyorsunuz bu işin son kararı üst kurul. Yapılan oylamalarla kararlar veriliyor. Seçim sürecinde örgüte ses veren il başkanlarından bir tanesiyim. Bizim söylemlerimiz bazıları dinlendi bazıları dinlenmedi. Bizim tavrımız Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Herkesin memnun olması mümkün değil. Bu durumda geçici kırgınlar olabilir. Kimseye adaylık garantisi verilmedi. Kimseye aday ol ya da aday olma denilmedi. Herkes kendi sorumluluğunu bilerek aday adayı oldu. Kırgınlıklar olabilir ama bunların geçici olduğunu düşünüyorum. Ben İl Başkanı olarak eleştiriye açık oldum. Bu süreci de adil bir şekilde yürüttüğüme inanıyorum. Kendi istedikleri isimler olmadığı diye tepki göstermek doğru değil. Kişiler üzerinden değil ideolojik bir mücadelemiz var. Cumhuriyet Halk Partisi’nde adamcılık yoktur. Demokrasi var. Demokraside bizim istediğimiz bir isim olmadı diye küsmek yoktur.

"MİNİ MİTİNGLER YAPILACAK"

2 ilçemiz kaldı. 2 Şubatta yapılacak PM’de belirlenecek. İkisi belirlendikten sonra bir yol haritası belirlenecek. İlçe başkanları, milletvekilleriyle bir araya geleceğiz. Yol haritamız çıkacak. İlçeler anlamında mini mitingler yapacak. Genel Başkanımız İzmir’e ziyaret edecek. Her şeyden önce ülke, İzmir geleceğidir. İsimler İzmirli ve İzmir’le bağı yüksek isimler. 

"KAN DEĞİŞİKLİĞİNE İHTİYAÇ VARDI"

Aziz Kocaoğlu’nun ve mevcut belediye başkanlarının birçoğunun tekrar aday gösterilmemesini ise Yücel, “Aziz Başkanın verdiği hizmetler aşikar. Bundan sonrada düşüncelerine fikirlerine ihtiyacımız var. Bu siyaseti birilerini ya da kendimi bir yere taşımak için yapmıyorum. Partim her şeyin üstünde. Biz devrimciliği savunuyoruz. Sol ideolojide değişim ister. Kan değişikliğine ihtiyaç vardı. Ondan dolayı bir değişim yapılmıştır. Bunun arkasında başka şeyler aranmamalı” dedi. 

"BİRAZ ADALETLİ VE VİCDANLI OLMANIZI İSTİYORUM"

Narlıdere Belediye Başkan adayı Ali Engin’in FETÖ terör örgütü lideri Fethullah Gülen’i zamanında övdüğü iddiaları ile ilgili, “FETÖ’yü öven biri olduğunu bilmiyorum. Cumhurbaşkanı, Başbakanının övdüğü isimden bahsediyoruz. Biraz adaletli ve vicdanlı olmanızı istiyorum” ifadelerine yer verdi. 

"BANA BİR PAYLAŞIMI OLMADI"

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç’ın PM’den istifası sonrası Yücel’in duyarsız davrandığı için istifa ettiğ açıklamalarıyla ilgili Yücel, “Sevda Erdan Hanımın PM’den istifasının benimle ilgisi yoktur. Bana bir paylaşımı olmadı” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.