CHP, İYİ Parti’ye kaç meclis üyesi verecek?

CHP, İYİ Parti’ye kaç meclis üyesi verecek?

CHP-İYİ Parti arasında yapılan ittifakı kapsamında, ilçelerde belediye başkan adayları belli oldu.

Meclis üyeliklerinin masaya yatırıldığı Millet İttifakında, ‘kıyasıya bir pazarlık’ yapıldığı öğrenildi. CHP ile İYİ Parti meclis üyeliğinde, 50 civarında meclis üyesi istediği belirtildi. Öte yandan Genç Parti’nin CHP İzmir il yönetimi ile temasa geçip, meclis üyeliği talep ettiği öğrenildi.

CHP-İYİ Parti arasında belediye başkan adaylıklarında yapılan ittifakın ardından gözler şimdi de meclis üyeliklerine çevrildi. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, geçtiğimiz haftadan bu yana 3 kez bir araya geldi. Görüşmelerde CHP listelerinden kaç İYİ Partili meclis üyesinin aday gösterileceği masaya yatırıldı.

İYİ PARTİ İLE CHP UZLAŞMAYA YAKIN

CHP İzmir’de geçtiğimiz yerel seçimlerde 30 ilçede 430 meclis üyesi çıkardı. CHP seçimlerde 25 ilçede kendilerine destek verecek olan İYİ Parti ile meclis üyeliği görüşmelerinde son gelindi. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, yoğun bir görüşme trafiğinin ardından İYİ Parti’ye yaklaşık 50 meclis üyeliği verilmesi yönünde anlaşmaya yakın olduğu belirtildi. 

GENÇ PARTİ KAPIYI ÇALDI  

Meclis üyelikleri pazarlığında flaş bir gelişme yaşandı. Bir dönemin Cem Uzan’ın genel başkanlığını yaptığı Genç Parti İzmir İl Yöntemi ile CHP yönetimi arasında bir görüşmenin gerçekleştiği öğrenildi. Genç Parti’li yöneticilerin CHP’den meclis üyeliği talebi olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.