CHP İzmir hakkında flaş kulis bilgileri!

CHP İzmir hakkında flaş kulis bilgileri!

İzmir’deki değişiklik sadece büyükşehir ile sınırlı kalmayacak.

CHP’de kritik pazar için geri sayım sürerken; adaylık konusunda en sona bırakılan İzmir Büyükşehir ve ilçelerinde değişiklik için düğmeye basıldı. İzmir’deki değişiklik sadece büyükşehir ile sınırlı kalmayacak. Chp  Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun  MYK’ya Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer’ın ismini büyükşehir adayı olarak sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.  Ancak Parti Meclisi aşaması konusunda son 24 saatteki kulisler belirleyeci olacak. Eğer Soyer’ın adaylığına karşı 12 üye gizli oylama önergesi verirse ve gizli oylama yapılırsa İzmir Büyükşehir adayının belirlenmesinin sıkıntıya girebileceği ifade ediliyor. Zira bugüne kadar PM’de oylamalar için önerge veren parti içi muhalefetin, “Biz Soyer için gizli oylama önergesi vermeyiz. Ancak birileri verir ve oylama yapılırsa muhalefetin gereği olarak gizli oylamada destek veririz” dediğini Ankara’da sağır sultan bile duymuş durumda…

31 Mart yerel seçimlerde kalan adayları belirlemek için CHP Merkez Yönetim Kurulu Pazar sabah saat 10:00’da Genel Merkez’de olağanüstü toplanacak. Toplantıda, İzmir büyükşehir başta olmak üzere yüzlerce belediye başkan adayının netleşmesi bekleniyor. MYK’nın ardından saat 15:00’de ise Parti Meclisi (PM) toplanarak listelere son şeklini verecek.

6 İLÇE DEĞİŞECEK!

DÜZGÜN HABER’in CHP kulislerinden edindiği bilgiye göre, İzmir’deki değişim büyükşehir belediye başkanı ile sınırlı tutulmayacak. İzmir’in aralarında merkezdeki büyük ilçelerinin de bulunduğu 4 ile 6 arasındaki mevcut belediye başkanında değişikliğe gidilecek.

4 İLÇENİN KARARI DAHA SONRA

Bu arada önceki gün kurmaylarıyla 8 saatlik toplantı yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İzmir’de Konak, Karşıyaka, Buca ve Bayraklı gibi büyük ilçelerin boş bırakılmasını isteyerek, bu ilçeler konusundaki kararını sonra vereceğini bildirdiği öne sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun, bu ilçeleri bir sonraki MYK’nın gündemine bırakabileceği de belirtiliyor.

bornovada_olgun_atila_donemi_basladi_h62075.jpg

OLGUN ATİLA BANKO

CHP Kulislerinden edinilen bilgiye göre, CHP Yönetimi, Aziz Kocaoğlu ile birlikte hareket eden bazı belediye başkan adaylarını İzmir’de büyükşehirdeki değişikliğin tabanda kırgınlık ve küskünlüğe yol açmaması için koruyacak. Bu isimlerin başında da Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila geliyor. İzmir’deki genç yüzlerden Atila’nın yeniden adaylığına kesin gözüyle bakılıyor.

KADIN ADAY SAYISI ARTACAK

Yine İzmir konusunda bir diğer sürpriz iddia ise kadın belediye başkan sayısını arttırmaya yönelik Kılıçdaroğlu’ndan hamle gelebileceği ve bazı merkez ilçelerdeki belediye başkanlarının yerine kadın aday göstermeye hazırlandığı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.