CHP İzmir'de istifa eden o ilçeye yeni başkan atandı!

CHP İzmir'de istifa eden o ilçeye yeni başkan atandı!

Flaş gelişme...

CHP'de Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin'in tekrar aday gösterilmemesini protesto ederek istifa eden CHP Menemen İlçe Başkanı Hürol Taklak ve yönetiminin yerine MYK atama yaptı. CHP Menemen'in yeni ilçe başkanı, İzmir İl Genel Meclisinin son başkanı Serdar Değirmenci oldu.

serd.jpg

CHP İzmir'de belediye başkan adaylarının belli olmasının ardından ilk istifa haberi Menemen'den gelmişti. İzmir'de 99'dan bu yana Menemen Belediye Başkanlığı görevi yapan Tahir Şahin'in yeniden aday gösterilmemesi üzerine Menemen ilçe Başkanı Hürol Taklak ve ilçe yönetimi istifa etmişti.

CHP MYK'sı, il başkanlığının da görüşünü alarak Menemen'e atama yaptı. CHP' Menemen'in yeni ilçe başkanı,   İzmir İl Genel Meclisinin son başkanı Serdar Değirmenci oldu.

Değirmenci'nin yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu: Hakan TAŞKINTUNA, İmam YILDIRIM, Erdal GÜNEŞ, İrfan ARAS, Uğraş YARAR, Ahmet KORKMAZ, Niyazi YÜKSEL, Sibel BAŞTİMUR, Arzu TUĞSEL, Didar İNCE OK, Gözde ÇALTI, Ercan ÇAKMAK, Niyazi ESEN, Serkan MARAL, Umut KAVASOĞLU, Gülten AYTAŞ’tan oluştu.

CHP Menemen'in yeni ilçe başkanı Değirmenci şu açıklamada bulundu:

Türkiye tarihinin en önemli yerel seçimlerine giderken kimin nerede, hangi makamda olacağı değil ülkemizin geleceği önemli. Bu yerel seçimler sonuçları itibari ile yerel olmakla kalmayacak, genel siyaseti de derinden etkileyecektir. Millet İttifakının yerel seçimlerden başarıyla çıkması, Türkiye’de siyasetin yeniden şekillenmesine yol açacaktır. AKP iktidarının kentlerde geriletilmesi sonunun başlangıcı olacaktır. Bu bilinç ve kararlılıkla göreve gelen ben ve arkadaşlarım Menemen’de yeni bir başarı öyküsü yazacak adayımız Serdar AksoyY’un etrafında bütünleşerek üzerimize düşen tarihi sorumluluğun gereğini yerine getireceğiz."

Daha önce istifa eden kadın ve gençlik kolları da önümüzdeki günlerde yeniden oluşturulacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.