CHP Menemen'den o habere sert tepki; "İftira atıyorlar"

CHP Menemen'den o habere sert tepki; "İftira atıyorlar"

'Menemen'de CHP listesindeki PKK’lılar’ başlıklı habere ithafen açıklama yapıldı.

Yeni Asır Gazetesi'nin 'Menemen'de CHP listesindeki PKK’lılar’ başlıklı haberine ithafen CHP İlçe başkanlığı tarafından basın açıklaması yapıldı. 

Açıklamada şunlara yer verildi:

Yeni Asır gazetesi 15 Mart 2019 günü manşetten yayınladığı haberde ‘CHP listesindeki PKK’lılar’ diyerek bir iftira kampanyası başlatmıştır.

Kendini hem savcı, hem hakim, hem de mahkeme yerine koyarak, Belediye Meclis Üyesi adaylarımız Seval Bozkurt ve Gürkan Develi’yi PKK terör örgütü üyesi olmakla suçlayan Yeni Asır gazetesi genel yayın yönetmeni ve haberi yapan Fatih Şendil hakkında basın kanuna muhalefet nedeniyle yayın yasağı konulmasını, yayınların kaldırılmasını ve cevap hakkının kullanılması için Sulh Ceza Hakimliği’ne ilgili adaylarımız başvurmuştur. Ayrıca haber hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunacağız.

Adı geçen bu adayların adli sicil kayıtları temizdir ve aday olması için yasal bir engelleri yoktur. Olmadığı için de bir hakim başkanlığındaki Menemen İlçe Seçim Kurulu tarafından adaylıkları kanunlara uygun bulunmuş ve onaylanmıştır.

Hal böyle iken bu iftiraları atmanın arka planındaki gerçek AKP’nin Menemen’de seçimleri kaybedecek olmasının yarattığı telaştır. ‘Çamur at izi kalsın’ mantığının sonuç vermediği, vermeyeceği; 31 Mart akşamı seçim sonuçları açıklandığında görülecektir.

CHP Menemen İlçe Örgütü ve adayları provokasyonlara gelmeden, sağduyulu hareket ederek çalışmalarına devam edecek  ve seçimleri kazanacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.