CHP'de bugün yapılacak MYK öncesi son kulisler

CHP'de bugün yapılacak MYK öncesi son kulisler

CHP tepkilere ne diyor? İstifalar ve Tunç Soyer eleştirileri nasıl yorumlandı?

CHP'de bugün MYK toplantısı yapılacak. MYK öncesinde parti kurmayları ile görüşen CNN Türk muhabiri Ünal Kaya, eleştiriler normal karşılanıyor.

Ünal Kaya'nın aktardığı bilgiler şöyle; 

Genel Merkez'de bugün toplantı var MYK toplantısı yapılacak ve bu eleştiriler bir kez daha masaya yatırılacak. Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarıyla hem ülke genelindeki teşkilatlardaki durumu değerlendirecek hem de bu istifalara ilgili değerlendirmelerde bulunacak. Parti kurmaylarından edindiğimiz bilgilere göre parti içerisindeki eleştiriler normal karşılanıyor. CHP'nin aday belirleme yönteminin diğer partilerin hiçbirinde olmadığını demokratik bir şekilde adayların belirlendiğini söylüyorlar. "Bu eleştiriler CHP'deki demokrasinin varlığını işaret ediyor" diyorlar. Görevden ayrılmalara demokrasinin bir işareti olduğunu söylüyorlar. Eyüp Sultan'da yaşanan gibi saldırılara da sert şekilde karşı çıkıyorlar.

Tunç Soyer noktasında İzmir içerisinden de tepkiler gelmekle birlikte, İYİ Parti'den ve Bahçeli'den de eleştiriler gelmişti. Ancak CHP yönetimi Tunç Soyer'in tam kadro arkasında duruyor. Bugün Soyer'e destek mesajını açıklamalarını bekliyoruz. Bizim konuştuğumuz kurmaylar bu yönde bir açıklama gelmesinin olası olduğunu ifade ediyorlar. Tunç Soyer'in geçmişte yaşananlar nedeniyle sorumlu tutulamayacağını belirtiyorlar. Tunç Soyer'in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak sahada çalışacağını ve tüm kesimleri kucaklayacağına yönelik de bir inançları ve temennileri olduklarını da vurgulayacaklar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.