CHP'de İzmir'de şok! O ilçe adayının adaylığı düşürüldü mü?

CHP'de İzmir'de şok! O ilçe adayının adaylığı düşürüldü mü?

Flaş flaş flaş...

CHP’nin Balçova Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşürüldüğü iddia edildi. Çalkaya’nın Cumhurbaşkanına hakaretten 11 ay 20 gün ceza aldığı için adaylığı ile ilgili ilçe seçim kurulunun ek belge istediği öğrenildi. Çalkaya’ya yakın kaynaklar ise, adaylıkla ilgili bir sıkıntı olmadığını söyledi.  

mehmet-ali-calkaya-kimdir-11699700_4768_m.jpg

CHP’nin 3 dönemdir Balçova Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Ali Çalkaya, partisi tarafından bir kez daha aday gösterildi. Çalkaya, başvuru evraklarını geçtiğimiz günlerde ilçe seçim kuruluna teslim etti.

EK BELGE İSTENDİ!
Çalkaya’nın Cumhurbaşkanına hakaret suçundan 11 ay 20 gün cezası olduğundan ilçe seçim kurulu bununla ilgili “ek” evrak istedi. Bazı kaynaklar Çalkaya’nın adaylığının düştüğünü iddia ederken, Çalkaya’ya yakın kaynaklar bu iddiayı yalanladı ve konuyla ilgili bir sıkıntı olmadığını söyledi.

ÇALKAYA'DAN AÇIKLAMA!
Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali çalkaya ise, şu açıklamayı yaptı:
"10 Ekim Gar Katliamı nedeniyle 2015 yılında KESK tarafından Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenmişti. O zaman ki İl Başkanımız, milletvekillerimiz diğer belediye başkanı arkadaşlarımla birlikte katıldık. Orada 10 bin kişinin attığı sloganlar nedeniyle bana Cumhurbaşkanı’na hakaretten dolayı dava açıldı. Cumhurbaşkanı tüm davaları 15 Temmuz hain darbe girişimden sonra açtığım tüm davaları geri çektim demesine rağmen sadece benim davam ettirildi ve dava sonuçta çıkan para cezasını ödedim. Şimdi de adaylıkbaşvurumu yaptım. Ancak İlçe seçim kurulu bir karar alarak bu hukuki durumun tespitini istedi. Ben milli iradenin tecelli edeceğine her zaman inanan bir insanım. Balçova Halkı’nın oylarıyla seçtiği veya seçilmiş herhangi bir insanın hakaret nedeniyle seçilme hakkının elinden alınmasının milli iradeye uygun olmadığına inanıyorum. Biz İlçe Seçim Kuruluna gerekli itirazı yaparak yasal süreci başlattık. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi Hukuk ekibi konuyu takip ediyor. Adaylığımın düşürülmesi gibi bir şey söz konusu değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.