CHP'den Bahçeli'ye çok sert tepki! 'Hukuk cinayetinin azmettiricisidir!'

CHP'den Bahçeli'ye çok sert tepki! 'Hukuk cinayetinin azmettiricisidir!'

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, parti binasında açıklama yaparak gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "İstanbul seçimleri yenilenmeli" sözlerine sert tepki gösteren Öztrak, "YSK'nın azmettiricisi Devlet Bahçeli olan bir hukuk cinayeti işlemeyeceğine inanıyoruz" dedi.

Öztrak şunları söyledi; 

Birileri İstanbul Büyükşehir Belediyesi koltuğundan kalkmayı bir türlü kabullenemiyor. Yüksek Seçim Kurulu baskı altına almak için yapılan itirazlar ve açıklamaların hukuk nezdinde hiçbir maddi geçerliliği yok. Bir hakkın suistimali ile karşı karşıyayız

Önce İstanbul'da geçersiz oylar sayılsın dediler, geçersiz oyların tamamını sayıldı sonuç yok. Sonra 6 ilçede yların tamamını sayacağız bir sondaj yapacağız ona göre bir sıkıntı var mı bakacağız dediler, sonuç değişmedi. Hatta sondajdan Cumhuriyet Halk Partisi'nin büyükşehir belediye başkanı Ekrem İmamoğlu sandıktan çıktı.

OYLARI BAHÇELİ 'YE SAYDIRMAK LAZIM

Gerçek Gündem'in aktardığı açıklamada Öztrak sözlerini şöyle sürdürdü; Bahçeli'nin için rahat ettirmek için bir de oyların tamamını kendisine saydırmak lazım demek ki.  Millet Ekrem İmamoğlu'nu Belediye Başkanı seçti. Bu sese kulak vermeleri gerekir. Yoksa sandıktan bu beyler çıkana kadar milletin önünde devamlı sandık getirecek birileri. Milletin huzuru kaçarmış bunların umurunda değil. Hala da sandıktan çıkan sonucu milletin iradesine siyasi mühendislikte masada değiştirmenin peşindeler Aslında bunu bir kere daha denediler hatırlayın 7 Haziran ile 1 Kasım seçimleri arasında yaptılar beğenmediler, 7 Haziran'da yeniden seçim yaptılar. Orada da millete çok büyük sıkıntılar yaşattılar. 

Eğer sandıkla gitmeyi hazmedemezsin ve istediği sonuç çıkana kadar kurullara ve millet iradesine baskı yaparsa o ülkedeki rejimin adı artık demokrasi olmaz. iktidardakiler de demokratik temsiliyetten falan bahsemedez.

Yüksek Seçim Kurulu bir pusulası olmalıdır oda seçim mevzuatıdır ve bugüne kadar geliştirmiş oldukları ictahatlardır. Biz hakimlerimizin bugün Bahçeli'nin azmettiricisi olmaya cüret ettiği bir hukuk cinayetine ortak olmayacağına inanıyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.