CHP'li Bakan, "Rantçı değil, halkçı belediyecilik yapıyoruz"

CHP'li Bakan, "Rantçı değil, halkçı belediyecilik yapıyoruz"

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Belediye başkanının, belediye meclisinin, muhtarların seçilmesi ile ülkenin bekasının ne ilgisi var? Bu seçimler, ülkenin bekası ile ilgili değil. Ama birilerinin bekası ile ilgili" dedi.

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran'ın Çiftlik Mahallesi'ndeki kahve toplantısına katılan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yaptığı konuşmada, günlerdir sabah erken saatlerden itibaren gece geç saatlere kadar çalıştıklarını belirterek, "Çiftlik Mahallesi'ndeki atmosfer, bütün yorgunluğumu aldı. Biz, muhtarlarımızı, belediye meclis üyelerimizi ve belediye başkanlarımızı 1930 yılından beri seçiyoruz. İkinci Dünya Savaşı'nda da, soğuk savaş döneminde de, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül dönemlerinde de seçtik. Ne oldu da bugün 31 Mart seçimleri beka meselesi oldu? Belediye başkanının, belediye meclisinin, muhtarların seçilmesi ile ülkenin bekasının ne ilgisi var? Bu seçimler, ülkenin bekası ile ilgili değil. Ama birilerinin bekası ile ilgili. Cumhurbaşkanı'nın yakınlarının bekası ile ilgili" diye konuştu.

dscn2288.jpg

"Millet ittifakı; barışın, kardeşliğin ittifakı"

Adana'yı, Antalya'yı, Mersin'i, İstanbul'u, Ankara'yı kaybedeceklerini anlayınca kendi bekalarının derdine düştüklerini söyleyen Bakan, "Bu kadar nefret söylemiyle bize saldırmalarının nedeni bu. Cumhurbaşkanı,'Tunç Soyer'i Kandil belirledi' diyor. Buna kargalar bile güler. Bu noktaya geldiler. Biz bir ittifak yaptık. Burada da CHP ve İYİ Parti İlçe Başkanları var. Bu neyin ittifakı biliyor musunuz? Bu ittifak; adaletin ittifakı, demokrasinin ittifakı, ülkede ve dünyadaki ortak değerlerin ittifakı. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Türkiye, kutuplaşmadan, ötekileşmeden, ayrışmadan artık bıktı. Türkiye'de herkes kardeşçe yaşayabilmeli. Huzur, kardeşlik, barış istiyoruz. Millet ittifakı; barışın, kardeşliğin ittifakı" diye ifade etti.

"Rantçı değil, halkçı belediyecilik yapıyoruz"

Yerel seçimlerde, Çeşme'de ve İzmir Büyükşehir'de en iyi hizmet için oy kullanılacağını belirten Bakan, "Biz, rantçı değil, halkçı belediyecilik yapıyoruz. İzmir'deki eski ESHOT garajının olduğu yerde Türkiye'nin en güzel kültür merkezi olan Adnan Saygun Kültür Merkezi yapıldı. Eski Havagazı fabrikası da etkinliklere ve halkın kullanımına açıldı. Onlar, İstanbul'daki eski İETT garajını Dubai Şeyhi El Makdum'a sattılar. Bu bir anlayış farkıdır. Halkçı belediyeciliği, Çeşme'de Ekrem Oran, İzmir'de Tunç Soyer yapacak. Çeşme'de belediyecilik çıtasını daha yukarıya çıkaracağız" diyerek sözlerini tamamladı. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.