CHP’Lİ BAKAN’DAN TRUMP’A: ‘ONE MINUTE’

CHP’Lİ BAKAN’DAN TRUMP’A: ‘ONE MINUTE’

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD Başkanı Donald Trump ile yaptığı telefon görüşmesini eleştirdi hem de TBMM Genel Kurulu’ndan Trump’a ‘One minute’ diye seslendi.

 

Geçtiğimiz akşam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump 45 dakikalık telefon görüşmesi yapmıştı. Erdoğan ile Trump’ın telefon görüşmesini eleştiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, yedi Müslüman ülkeye vize yasağı getiren Trump’a ‘One minute’ dedi.

‘SAYIN TRUMP, ONE MINUTE!’

Erdoğan ile Trump’ın telefon görüşmesinin içeriğine vurgu yapan Bakan, TBMM Genel Kurulu’ndan Trump’a seslendi: “Cumhurbaşkanı’nın ABD Başkanı Trump ile 45 dakikalık bir telefon görüşmesi yaptığını basından öğrendik. Bu görüşmenin içeriği çok önemlidir. Bu görüşmede; yedi tane Müslüman ülkeye Trump’ın kararıyla uygulanan vize yasağı görüşülmüş müdür? Cumhurbaşkanı bununla ilgili Trump’a telefonda ‘ONE MINUTE!’ demiş midir? O demediyse biz diyoruz: Sayın Trump, one minute! İnsanları inançları ve dinleri doğrultusunda ayrıma tabi tutamazsınız!” diye konuştu.

NEDEN TRUMP DEĞİL, BAKANLAR DEĞİL DE CIA BAŞKANI?

CIA başkanının Türkiye’ye gelecek olmasının nedenini soran Bakan, “Bu telefon görüşmesinin arkasından CIA başkanının Türkiye’yi ziyaret edeceğini öğrendik. Neden Trump değil? Neden ABD Dışişleri Bakanı değil? Neden ABD Ekonomi Bakanı değil de CIA Başkanı geliyor? Bunun da sebebini öğrenmek bu parlamentonun en tabii hakkıdır, bu milletin en tabii hakkıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.