CHP'Lİ BAYIR: "NEDİR BU CUMHURİYET VE ATATÜRK DÜŞMANLIĞI?"

CHP'Lİ BAYIR: "NEDİR BU CUMHURİYET VE ATATÜRK DÜŞMANLIĞI?"

O olayı Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sorarak meclis gündemine taşıdı.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, 15.05.2017 tarihinde  Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen, ‘’TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’’  töreninin açılışında, saygı duruşunda bulunulmamasını, ilahi dinletilmesini, Atatürk’ün resminin olmamasını ve İstiklal marşının okunmamasını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’a sorarak meclis gündemine taşıdı. Bayır, Yılmaz’ın yazılı olarak cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde, ‘’Cumhurbaşkanı ve Başbakanın, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’le ile ilgili kullanılan olumsuz ifadelerin karşısında olmasında rağmen, açılışta Atatürk resminin olmaması ile ilgili düşüncelerini, Atatürk ve Türk bayrağının bilinçli olarak mı konulmadığını, Bilim şenliğinde niçin ilahi dinletilme gereği duyulduğunu, Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde Türk bayrağının olup olmadığını, İlçe Milli Eğitim müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü ve TÜBİTAK Bilim fuarını organize eden kişiler hakkında soruşturma başlatılıp başlatılmayacağı’’ gibi soruları yöneltti.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLETİ MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın İsmet Yılmaz tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını saygılarımla arz ederim.

                Tacettin BAYIR

                İzmir Milletvekili

15.05.2017 tarihinde  Bayındır Kaymakamı Barboros Baran, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Milli Eğitim Müdürü Özcan Karpuz, Şube Müdürü Erdal İnce ve diğer okul müdürlerinin de aralarında bulunduğu, Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen, ‘’TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’’  töreninin başlangıcında, ilahi dinletildiği, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olmadığı, saygı duruşunda bulunulmadığı, Mustafa Kemal’in önderliğinde Türk milletinin verdiği ölüm kalım mücadelesini, Türk milletinin bağımsızlığa olan düşkünlüğünü, bayrak sevgisini, vatanımızın güzelliğini dile getiren İstiklal Marşı’nın okunmadığı ve salonda, bağımsızlığımızın, varlığımızın sembolü, şehitlerimizin kanını temsil eden al bayraklı zemin üzerine beyaz hilal ve yıldızdan oluşan şanlı Türk bayrağımızın salonda olmadığı,  bunun üzerine Belediye Başkanı Ufuk Sesli’nin duruma tepki göstererek, protesto etmek amacıyla töreni terk ettiği haberleri basına yansımıştır.

Bu bağlamda;

  1. Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları adına, saygı duruşunda bulunulmamasını nasıl karşılıyorsunuz?

  2. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı etkinliğinde, ilahi dinletilmesinin bilimi daha ileri seviyeye getirecek doğrudan ya da dolaylı bir etkisi var mıdır? Müfredatta bilim ve ilahi kavramlarının bir arada ile verildiği ya da işlendiği ders veya program var mıdır? Bilim şenliğinde niçin ilahi dinletilme gereği duyulmuştur? 

  3. Cumhurbaşkanı ve Başbakanın, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’le ile ilgili kullanılan olumsuz ifadelerin karşısında olmasında rağmen, açılışta Atatürk resminin olmaması ile ilgili düşünceleriniz nelerdir? Resim bilinçli olarak mı konulmamıştır?

  4. Türk Milleti’nin ruhunda var olan bağımsızlığı,   yurda duyulan sevgi ve bağlılığını belirten, İstiklal Marşımız, TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açılışı etkinliğinde niçin okunmamıştır? Okunmaması ile ilgili talimat verilmiş midir? Talimat verilmişse, kim tarafından, hangi amaçla verilmiştir?

  5. Fuarın düzenlendiği Bayındır Muzaffer Tuzcuoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde,  tören yerinden uzaktaki direkte asılı bayrak dışında, üzerinde binlerce isimli ve isimsiz Şehidimizin kanı bulunan anlı şanlı Türk bayrağımız yok mudur? Varsa niçin bağımsızlığımızın, varlığımızın sembolü Türk bayrağımız asılmamıştır?

  6. Bilim fuarı açılışında ilahi dinletilmesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün resminin olmaması, saygı duruşunda, bulunulmaması, İstiklal Marşımızın okunmaması ve Türk bayrağımızın olmaması ile ilgili, İlçe Milli Eğitim müdürü, İl Milli Eğitim Müdürü ve TÜBİTAK Bilim fuarını organize eden kişiler hakkında soruşturma başlatacak mısınız? Soruşturma başlatırsanız, soruşturma ile ilgili bilgileri kamuoyu ile paylaşacak mısınız?

  7. Tüm bunlara rağmen, okul müdürü Rasim Şahan'ın ve Bayındır Kaymakamı Barboros Baran’ın konuşma yapması ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.