CHP'li Ceritoğlu Sengel: “Belevi’nin organik pazarını markalaştıracağız”

CHP'li Ceritoğlu Sengel: “Belevi’nin organik pazarını markalaştıracağız”

Selçuk Belevi mahallesinde pazar yeri ziyareti gerçekleştiren CHP Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, “Organik ve doğal ürünleriyle meşhur pazarımızı markalaştıracağız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, Belevi mahallesi pazar yerini ziyaret ederek vatandaşlarla buluştu. Yoğun bir kalabalığın olduğu semt pazarında hem pazarcı esnafının hem de vatandaşların ilgisiyle karşılaşan Sengel, sıkıntıları dinledi, istek ve beklentileri not etti.

2-550.jpg

Verimli topraklarından çıkan doğal tarımsal ürünleriyle meşhur olan ve her pazar günü kurulan üretici pazarının gelişmesi için fikir alışverişinde bulunan Başkan Adayı Sengel, “Bu özel pazarı turizm şehrimizin bir parçası haline getirecek ve üreticimizin organik ve doğal ürünlerini sergilediği pazarımızı markalaştıracağız” diye konuştu.

1-667.jpg

TURİZM MERKEZİ HALİNE GELECEK

Belevi’nin verimli topraklarından çıkan ürünlerin yanı sıra tarihi ve doğal güzellikleriyle Selçuk turizminin önemli bir ayağı olması gerektiğini dile getiren Sengel, şunları söyledi: “Eko turizm tüm dünyada ilgi gören bir turizm çeşidi. Belevi bunun için müthiş bir coğrafya. Hem tarımsal ürünlerinin çeşitliliği ile yöresel ürünleri, bu ürünlerin sergilendiği üretici pazarı, Tarihi Pegasus (Belevi) Gölü, efsanevi Keçi Kalesi, Yatık Kale ismiyle bilinen Belevi Mezar Anıtı, yörenin bilge kişisi Sinan Dede mezarı, ünlü köy kahvaltıları, çöp şiş restoranları, yöresel zeytinyağlı yemekleri ile tam bir cennettir. Bugün biz de organik pazarı ziyaret ederek hem güler yüzlü insanımızla kucaklaştık hem de Hatice teyzenin bahçesinden yeni kopardığı ıspanak, pırasayı; Ahmet dayının ineğinden, koyunundan sağdığı sütle yaptığı peyniri tattık. Zeytinimizin ve zeytinyağımızın ünü ise artık sınırları aştı. Ancak bunların hepsini sistemli bir şekilde markalaştırmamız, yüksek girdili ürünler haline getirerek yerel halkın kalkınmasına katkı sağlamamız gerekiyor. Biz baharı getirme sözü veriyoruz, ekonomimize de baharı getireceğiz. Sıkıntıları biliyorum, çözümlerini de biliyorum. Ramsar Sözleşmesiyle koruma altına alınan çeşitli kuş ve balıklara ve Selçuk’umuzun simgelerimden leyleklere ev sahipli yapan Belevi Gölü’nü yörede açılması planlanan taş ocaklarından koruyacağız. Dokusuyla, insanıyla çok değerli olan mahallemiz en iyisini hak ediyor. Söz veriyorum ki; hiçbir Belevili yatağına dert ile girmeyecek. Selçuk’u hep birlikte Filizlendirecek, Belevi’ne de Mart’ın sonunda baharı getireceğiz.” 

3-383.jpg

4-271.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.