CHP'li Ceritoğlu Sengel: "Ranta karşı doğa ve halkın yanında direneceğiz"

CHP'li Ceritoğlu Sengel: "Ranta karşı doğa ve halkın yanında direneceğiz"

Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, yoğun olarak alanda sürdürdüğü seçim çalışmalarına Sultaniye köyünde vatandaşlarla buluşarak devam etti.

Selçuk’un en az nüfuslu köylerinden biri olan ve halk arasında Eyice köyü olarak bilinen Sultaniye köylüleri,  CHP Selçuk İlçe örgütünün ve meclis üyesi adaylarının da eşlik ettiği CHP Adayı Sengel’i samimiyetle karşıladı. Köy meydanında kurulan masaların etrafında kadınların elinden çıkmış çeşitli ikramların sunulduğu ‘biz bize sohbette’ köyün yakınlarında kurulan rüzgar güllerinin yarattığı rahatsızlık dile getirildi.

2-566.jpg

Rüzgar güllerinin gürültüsünden çok rahatsız olduklarını, rüzgar güllerinin köy yaşamının sessizliğini bozduğunu ve gelecekte doğasını da yok edeceğini dile getiren köylüler aynı zamanda avukat olan ve ilçedeki çevre sorunlarıyla uzun zamandır ilgilenen CHP Adayı Sengel’e ne yapmaları gerektiği konusunda danıştılar. Sengel yaptığı açıklamada doğal enerji üreten rüzgar enerji santrallerine (RES) karşı olmadıklarını ancak yerleşim yerlerine ve tarım arazilerine yakın olan devasa büyüklükteki pervanelerin hem doğal hayatı hem de insan hayatını olumsuz etkilediğini dile getirdi.

1-682.jpg

“DOĞANIN VE HALKIN YANINDA DİRENECEĞİZ”

Rant uğruna doğanın katledilmesi, doğal yaşamın yok edilerek tarımsal üretim yapılan toprakların verimsizleştirilmesine karşı her zaman mücadele ettiklerini ve bundan sonra da mücadeleye devam edeceklerini ifade eden CHP Adayı Sengel, “Sultaniye, Selçuk’un şirin köylerinden biri. Köyümüzün yüreği güzel insanları bizi gönül sofralarında ağırladılar. Köyün yakınında kurulan rüzgar enerjisi üreten pervanelerin şimdilik gürültüsünden rahatsızlık duyuyorsunuz ancak uzun vadede etkisi altındaki kilometrelerce tarım arazisini verimsizleştirecek. Sizlerin sağlık sorunları artacak. Biz gelecek nesillere yaşanabilir bir Selçuk için yola çıktık. Bu iş imkanlarının artırılmasıyla, markalaşmayla, eğitime destekle ve tabi ki doğasını korumakla mümkün. Sultaniye gibi doğa harikası köyümüzü rüzgar güllerine ve doğa düşmanı zihniyete teslim etmeyeceğiz. Her zaman olduğu gibi ranta ve talana karşı doğanın ve halkın yanında direnecek, gerekli tüm direnişi göstereceğiz” diye konuştu.

Köy yollarında da problemler olduğunu belirten vatandaşlar, belediyeye ve kaymakamlığa köy yolu ile ilgili rahatsızlıklarını ilettiklerini ancak bir çözüm alamadıklarını da ilettiler. CHP Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel, yol sorunu için göreve geldikleri zaman çalışacaklarını ve halkın sorunlarına derman olacaklarını söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.